Genelkurmay Başkanı Akar’ın geçmişine dair dikkat çekici iki fotoğraf çıktı. Fotoğraflarda Akar, 11. Cumhurbaşkanı Gül ve gerici yazar Kısakürek’le birlikte görülüyor

Gül ve Akar, ‘yol arkadaşı’ çıktı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın geçmişine dair dikkat çekici iki fotoğraf ortaya çıktı. Akar, bu fotoğrafların ikisinde de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte bulunuyor.


İlk fotoğrafta 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve başkanlık anayasasının mimarlarından olduğu iddia edilen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şükrü Karatepe birlikte yer alıyor. Aslında kamuoyu bu fotoğrafla aynı gün çekilen bir başka fotoğrafı yakından biliyordu. İngiltere’de çekilen söz konusu fotoğrafta Gül ve Karatepe’nin yanında Gül’ün yakın arkadaşı Fehmi Koru yer alıyordu.

Odatv yazarı Türker Ertürk ise, önceki günkü yazısında Gül, Koru ve Karatepe’yi çeken kişinin Hulusi Akar olduğunu yazdı. Ertürk, kamuoyuna yansımamış ikinci fotoğrafı ise ilk kez paylaştı. İkinci fotoğrafta bu kez Akar yerine fotoğraf makinesini Koru kullanmış, Akar, Gül ve Karatepe’yi birlikte çekmiş.

Eski Tuğamiral Ertürk, yazısında şu bilgileri verdi: “Fehmi Koru, Abdullah Gül ve Şükrü Karatepe, 1976-1978 yılları arasında Milli Kültür Vakfı’nın bursuyla İngiltere’nin güneybatısında yer alan Exeter kentinde bulunan Exeter Üniversitesi’nde okudu. Kayseri Lisesi'nden okul arkadaşları olan Hulusi Akar o dönemde üsteğmendi. Akar 42 gün izin alarak İngiltere'ye gitti ve arkadaşlarını ziyaret etti.”

‘Büyük Doğu’cular
Akar’ın Gül ve Karatepe ile çekilmiş fotoğrafının ortaya çıkması ardından, daha önce Abdullah Gül’ün Necip Fazıl Kısakürek’le çekilmiş bir fotoğrafında da Hulusi Akar’ın bulunduğu anlaşıldı. Söz konusu ikinci fotoğraf, iddialara göre 2014 yılında Kayserili Mahmut Fidanil’in arşivinden çıkmış. Fotoğrafta soldan sağa sırasıyla Hulusi Akar, Abdullah Gül ve Necip Fazıl Kısakürek yan yana görünüyor. Emre t? (@balanceshifted) adlı bir Twitter kullanıcısının iddiasına göre fotoğrafın çekildiği yer Büyük Doğu Cemiyeti Kayseri Şubesi.

Büyük Doğu Cemiyeti, gerici yazar Necip Fazıl Kısakürek’in çıkardığı İslami bakış açısına sahip ‘Büyük Doğu’ adlı dergi etrafında örgütlenmiş bir yapıydı.

Pakdil’i ziyaret etmişti
Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı söylemleriyle bilinen, siyasal İslamcı yazar Nuri Pakdil'e 2017 başlarında yaptığı ziyaret de çok konuşulmuştu.

Pakdil, son olarak Necip Fazıl Ödülleri töreninde “Ne mutlu Müslümanım diyene” sloganı ile gündeme gelmişti. Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Pakdil'in bu konuşmasını ayakta dinlemiş ve alkışlamıştı. Pakdil, “Atatürk'e karşı mısınız” sorusuna da “Ben Firavun karşıtıyım, beni okuyanlar kimi kastettiğimi bilir” yanıtı vermişti.