Prostat kanseri nedeniyle uzun süredir tedavi gören 62 yaşındaki şarkıcı Harun Kolçak, dün gece kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Güle Güle Harun Kolçak

Yeşilçam’ın efsane sanatçılarından olan Eşref Kolçak’ın ve Özcan Kolçak’ın oğulları Harun Kolçak, 1955 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Müziğe olan ilgisi küçük yıllarda başlayan Kolçak, Saint Benoit ’de sürdürdüğü eğitimini yarım bırakarak tamamen müziğe yönelmiştir.

İlk deneyimlerinin efsane şarkıcı Erkin Koray’ın yanında almıştır. Erkin Koray’ın 1977 tarihli Tutkusu albümüne basgitar çalarak katkıda bulunmuştur. Nükhet Duru ve Rıza Silahlıpoda’nın orkestrası olan “Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına” 1978 yılında bas gitarist olarak katılmıştır.gule-gule-harun-kolcak-323276-1.

1978 yılında Rıza Silahlıpo’da Ritm 68 Orkestrasına bas gitarist olarak katılan Harun Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğine yöneldi. Bu dönemde Aydın Esen, Neşet Ruacan, Nükhet Ruacan, Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışan ve deneyimini artıran sanatçı, bir çok ünlü ismin de yer aldığıOnno Tunç Orkestrası‘na katıldı. Burada, yedi yıl boyunca bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yaptı. Orkestranın dağılmasının ardından bir süre vokalist olarak çalıştı.

Harun Kolçak, 1991 yılında Onno Tunç’la yaptıkları “Gir Kanıma” albümü ile en büyük çıkışını yapmıştır.gule-gule-harun-kolcak-323277-1.

1996 yılında Litvanya’da “Müzikos Festivalis 96” yarışmasında en iyi ikinci şarkıcı seçilmiştir.

1998 yılında çıkardığı dördüncü albümü "Teslim Oldum"da pop-rock tarzını yansıtan bambaşka bir imajla çıktı.

2000 yılında "Yaşasın" adlı albümle sevenlerinin karşısına çıktı.

2012’de “Yeniden Doğuyorum” adlı bir solo albüm çıkarmıştır.

2013 yılı Ekim ayında Can Güney, Yusuf Tunceli ve Orkun Gezer gibi isimlerle beraber “Harun Kolçak&Rock Off” adlı grubu kurmuştur.

Harun Kolçak 2014 yılında yakalandığı prostat kanseri nedeniyle ameliyat geçirmiştir. “Ölüm hayatta birçok şeye anlam katıyor. Ölümsüz olsaydık, birbirimize değer vermezdik” sözleriyle hastalığıyla nasıl mücadele ettiğini açıklayan Kolçak, kanseri maneviyatı ile yendiğini ve bu esnada alkali diyeti yaptığını söylemiştir.

Kanseri yenen sanatçının hastalığı bir kez daha 2016 yılında nükseder. Kolçak 2016 yılının Haziran ayında yatış yaptığı hastanede geçirdiği 3 aylık süreçte 13 ameliyat geçirir. Ünlü sanatçı 19 temmuz çarşamba günü 23.00 sıralarında hayatını kaybetti.

62 yaşında hayatını kaybeden Kolçak’tan gelen acı haber sonrası tanınmış isimler, Harun Kolçak’la ilgili paylaşımda bulundular.

İşte o paylaşımlardan bazıları:

Eşref Kolçak (babası): “Yavrum çok erken gitti. Allah’ın takdiri ne desem ki… Allah gençlere uzun sağlıklı ömür versin. Nişantaşı’ndaki cenaze namazına sağlığım el vermediğinden dolayı katılamayacağım. Harun, Gemlik’te annesinin yanına gömülecek. Onu benim yanıma Gemlik’e getirecekler, oğlumu bana getirecekler.”

Behzat Uygur‏: “Sen şarkılarınla yaşarsın.”

Onur Akay: “1 sene önce 18 Temmuz’da iyi haberini vermiştim. Ne yaptın böyle? Bir güzel sayfa daha kopardın ömrümüzden Harun Kolçak! Nur içinde yat…”

Fırat Tanış: “Sevenleri ve yakınlarına sabır diliyorum. huzur içinde yat. #HarunKolçak”

Hakan Altun: “Allah rahmet eylesin,mekanın cennet olsun güzel yürekli insan.. #HarunKolçak”

İbrahim Tatlıses: ” Bir sanatçı kardeşimi daha kaybetmenin üzüntüsü içindeyim… Harun Kolçak çok güzel bir ses, iyi bir besteci ve çok güçlü bir yorumcuydu… ALLAH’tan Harun kardeşime rahme; ailesine, sevenlerine ve sanat camiamıza baş sağlığı dilerim. Mekanı cennet olur inşALLAH…”

Emel Sayın: “Çok üzgünüm. Allah sevenlerine sabır versin. Nurlarda uyusun.”

Yonca Evcimik: “Harun Kolçak… Allah rahmet eylesin.”

Kendine ait mütevazı bir hayatı olan ve Türk pop müziğine kazandırdığı bestelerle milyonların sevgisini kazanan sanatçının en sevilen 5 şakısı:

Gir Kanıma -1991

Yanımda Kal-1995

Gitme Seviyorum-1998

Teslim Oldum-1998

Ağlat Beni-2006