Gülen de topa girdi: Davutoğlu 'dön' çağrısı yapmadı, Suriye anlattı

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasında krize dönen Fethullah Gülen ziyaretine bu kez de Pensilvanya cephesinden yanıt geldi. Zyarette geçen konuşmanın içeriğine dair bilgi veren Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak, Davutoğlu'nun iddia ettiği gibi 'Türkiye'ye dön' çağrısı yapılmadığını belirtti.

Davutoğlu, Fethullah Gülen’i 2013 yılının Eylül ayında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki evinde ziyaret ettiğini anlatmıştı. Gülen'e dön çağrısı yaptığını ve 'şimdi değil' yanıtı aldığını anlatan Davutoğlu, "Bugün anlıyorum ki, ‘Şimdi değil’ demekle Aralık ayındaki darbeyi bekliyormuş. Humeyni’nin İran’a döndüğü gibi dönecekti” demişti.

Gül, bilgisi olduğu ifadesini “O beyanın benimle ilgili kısmı yanlış; ben sonradan öğrendim” diyerek yalanlamıştı. Bunun üzerine geri adım atmayan Davutoğlu, "Zihnim Berrak. Abdullah Gül'ü bilgilendirdim" demişti. Dün krize son noktayı koyan Gül ise, “Benim de zihnim berrak; ayrıca konu hakkında önceden haberdar edilmediğim için, öğrendiğimde duyduğum ve etrafımla da paylaştığım rahatsızlık yüzünden de unutmam mümkün değil” ifadelerini kullanmıştı.

'İKİ SAAT SURİYE KONUŞULDU'
Krize dönen görüşmede, Davutoğlu’nun söylediğinin aksine sadece Suriye politikasının gündeme geldiğini öne süren Gülen'in avukatı Albayrak, Davutoğlu’nun iki saate yakın görüşmede Suriye konusunda neler yaptığını anlattığını aktardı. Albayrak, Gülen'in de ‘demokrasiye geçişte Suriye’ye yardımcı olunmasının ve yanlarında olunmasının iyi olacağı’ değerlendirmesinde bulunduğunu kaydetti. Buna karşılık Albayrak'a göre, Davutoğlu ise “50 defa Suriye’ye gittiğini ve her defasında aldandığını’ söyledi.

'KAYIT İDDİASI ÇİRKİN BİR İFTİRA, SEÇİM PROPAGANDASI'
Albayrak, “Başbakan ile Sayın Gülen arasında iç siyaset konusu hiç konuşulmadığı gibi Davutoğlu tarafından ‘dön’ çağrısı yapılması ve Sayın Gülen’in bu çağrıya ‘şimdi vakti değil’ cevabı vermesi gibi bir konuşma asla olmamıştır. Ziyaretle ilgili olarak tüm süreç ve yaşananlar anlatıldığı şekildedir. Bunun dışındaki tüm ifadeler gerçek dışıdır. Ziyaret, Başbakanın ailesi ile birlikte gerçekleşmiş ve sonrasında bizzat Başbakan tarafından ziyaretin mahiyeti ‘Aile büyüğümüzdür, kendisini çok severiz. Çocuklarla birlikte ziyarete gittik.’ şeklinde açıklanmıştır” dedi.

Albayrak, Davutoğlu’nun ‘kaydetmişlerse açıklasınlar’ sözlerinin ise ‘çirkin bir iftira’ olduğunu söyledi. Albayrak, Davutoğlu'nun kayıt iddialarını gündeme getirmesini seçim propagandası olarak değerlendirdi.

Gülen ziyareti polemiği büyüyor: Benim de zihnim berrak!

Davutoğlu, Gülen'i Eylül 2013'te ziyaret ettiğini söyledi: Türkiye’ye dönmesini istedim