Dersim'de 5 Ocak tarihinden bu yana haber alınamayan Gülistan Doku'yu arama çalışmaları 42. günde de devam ediyor

Gülistan’dan 42 gündür haber yok

Dersim’de, 5 Ocak gününden bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’yu (21) arama çalışmaları, 42’nci günde de sürdü. Jandarma Arama Kurtarma ekibi ile su altı arama-kurtarma polisleri, Uzunçayır Baraj Gölü’nde görüş mesafesi sıfır olduğundan dolayı su altı dalışı gerçekleştiremedi. Botlarla su yüzeyinde ve baraj gölü kıyısında arama çalışması yapıldı.

Genç kadının izine rastlanılmadı. Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku, kaldığı yurttan 5 Ocak sabahı ayrıldı. Ancak kendisinden bir daha haber alınamadı. Görgü tanıklarının ifadeleri ve araştırmalar sonunda Gülistan’ın son olarak Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Sarısaltuk Viyadüğü’nde görüldüğü belirlendi.

NE OLMUŞTU?

Dersim'de üniversitede okuyan kızları Gülistan Doku'dan haber alamayan ailesi, Diyarbakır'dan gelerek 6 Ocak'ta İl Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusunda bulunmuştu. Doku'nun arkadaşlarıyla görüşen ve cep telefonu sinyallerini izleyen polis ekipleri, Doku'yu bulmak için çalışma başlatmıştı.

Genç kızın ailesi, Doku'nun kaldığı öğrenci yurdundaki odasında intihar mektubu bulup savcılığa teslim etmişti.

Daha önce de Doku'nun intihar ettiği değerlendirilen yerde kendisine ait bazı notlar, resmi evrak ve makas bulunmuştu.