Güllük’te, denize sıfır yapılan bir inşaatın, Milas Belediyesi tarafından iki kez durdurma tutanağı düzenlenmesine rağmen yapımına devam edilmesi, Güllük halkının tepkilerine neden oldu.

Güllük’te denize sıfır kaçak yapı

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Milas’ın tatil beldesi Güllük’te, denize sıfır yapılan bir inşaatın, Milas Belediyesi tarafından iki kez durdurma tutanağı düzenlenmesine rağmen yapımına devam edilmesi, Güllük halkının tepkilerine neden oldu. Güllük Mahallesi 357 ada, 1 Nolu parselde Kerem Polat tarafından yapılan inşaata, Milas Belediyesi tarafından kaçak yapı işlemi yapıldı.

Kerem Polat’a ait inşaata, Milas Belediyesi tarafından önce 19.11.2020 tarihinde kaçak yapı işlemi yapıldı. Zemin kat temeli inşa edilirken, yapı tatil tutanağıyla, inşaatın faaliyetlerinin durdurulmasıyla ilgili tutanak tebliğ edildi ve inşaat mühürlendi. İnşaat sahibi tarafından mührün kırılarak, inşaat faaliyetlerinin devam ettiğinin öğrenilmesi üzerine Belediye ekipleri 30.11.2020 tarihinde tekrar, inşaatın durdurulmasıyla ilgili tutanak düzenledi.

İnşaat sahibi Kerem Polat, sıfırdan yeni bir bina yapmadığını, orada daha önceden var olan bir binanın güçlendirmesini yaptığını belirterek şunları söyledi: “Bu bina, Güllük Muhtarlığı zamanından kalma 50 yıllık bir bina. Binanın güçlendirmesini yaptım sadece. Çatısı akıyordu, çatıyı yeniledim. Fosseptik çukuru yoktu, çukur açtım. Bina çürümüş ve depreme dayanıklı değildi. Depreme dayanıklı hale getirdim. Tüm bu onarım işleri için ruhsat gerekmiyordu. İmar affından yararlandım. Bu bina tapuda ev gözüküyor. Tapudaki ölçüleri neyse ona göre yaptım. Ölçülerini değiştirmedim. Googel’dan bakıldığında bile burada önceden ev olduğu görülür.”

MÜHÜR SÖKÜLÜYOR, İNŞAAT DEVAM EDİYOR!

Kaçak yapıyla ilgili olarak Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da şunları söyledi: “Konu bize geldiğinde gerekli işlemleri yaptık. İnşaatı mühürledik. Sonra mührü kırarak yapmaya devam etmişler. Mühür kırmaktan savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Kaçak yapıyla ilgili Encümenden karar çıktıktan sonra yıkım dahil diğer yasal işlemleri takip edeceğiz.”

‘Güllük Körfezi Koruma Platforformu'nun Twitter hesabından paylaşılan; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir'in Twitter hesaplarına da gönderilen mesajda şu ifadeler yer aldı: "Anayasa'ya, kıyı kanuna aykırı, vicdanlarımıza hançer gibi bir inşaat! Ne hak ne hukuk umurlarında! Burası Güllük, bu inşaata izin verilecek mi? Artık kimse kendini yasalardan üstün görmesin. Milas Belediyesi mühürlüyor, inşaat devam ediyor. Ceza kesiliyor, inşaat devam ediyor. Nasıl?"