Gülmen ve Özakça için tek yumruk!

ZEYNEP KURAY

Demokrasi Güçleri, hukuksuz bir şekilde tutuklanan ve açlık grevlerinin 93’ünücü gününü geride bırakan emekçiler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın kötüleşen durumuna dikkat çekmek için Galatasaray Meydanı’nda eylem düzenledi. “ Nuriye, Semih yalnız değildir” sloganlarını atan yüzlerce kişi, açlık grevinin kritik aşamasına ulaşan Gülmen ve Özakça’nın derhal serbest bırakılmasını ve taleplerinin kabul edilmesini istediler.

Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Demokrasi Güçleri, hukuksuz bir şekilde tutuklanan ve açlık grevlerinin 93’üncü gününde sağlık durumları giderek kötüleşen eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için kitlesel eylem düzenledi. Eylemi polis bariyerli arkasında gerçekleştirmeyi reddeden kitle, açıklamayı meydanda yaptı. Eylemde, “Nuriye ve Semih’e özgürlük, KHK’ler iptal edilsin, işimizi geri istiyoruz” yazılı pankart ile Gülmen ve Semih’in fotoğrafları taşındı. “Nuriye, Semih yalnız değildir”, “KHK’lar gidecek biz kalacağız” “ Nuriye, Semih serbest bırakılsın”, “ Emekçiyiz haklıyız kazanacağız”, sloganlarını atan Demokrasi Güçleri adına açıklamayı Çağdaş Hukukçular Derneği ( ÇHD) avukatlarından Necmiye Demir okudu.

NURİYE VE SEMİH HER GEÇEN GÜN ERİYOR!

AKP iktidarının OHAL’i bahane ederek kazanılmış tüm hakları geri aldığına dikkat çeken Demir, gazeteler, televizyonların kapatıldığını, muhalif her sesin susturulduğunu, peş peşe çıkartılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) binlerce akademisyen ve yüzbinlerce kamu emekçisinin issiz bırakıldığını vurguladı. İşsiz bırakılan bu kamu emekçilerden ikisi olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın tüm emekçilerin hakkı için 93 gündür açlık grevinde ve 17 gündür tutuklu olduklarını hatırlatan Demir, “ Ve bugün artık açlık grevinin kritik eşiğine dayanmış durumdalar. Nuriye ve Semih her geçen gün biraz daha ölüme, sakat kalmaya yaklaştırılmaktadır” diye konuştu.

Demir, Gülmen ve Özakça’nın cezaevinde mücadelesi devam ederken, Ankara Yüksel Caddesi’nde işlerine geri dönmek için direnen Veli Saçılık ve Acun Karadağ’nın ise her gün polislerin işkence ve saldırısına uğradığını vurguladı. Bu saldırıların derhal sonlandırılmasını isteyen Demir, “ Bizler hak savunucuları , devrimci, demokrat kurum ve partiler cesaret ve kararlıkla bu gidişata dur diyeceğiz. Nuriye, Semih ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen tüm emekçiler işe geri alınana kadar mücadele edeceğiz” dedi.

MÜCADELEYİ YÜKSELTME SÖZÜ VERİLDİ!

Açıklamanın ardından şairler İbrahim Karaca ve Osman Gedik , Gülmen ve Özakça için yazdıkları şiirleri seslendirdiği eylemde söz alan Grup Yorum solisti Selma Altın, Grup Yorum üyelerine yapılan işkencelere tepki gösterdi. Geçen günlerde gözaltına alınan Grup Yorum üyesi 11 kişiden 4’ünün tutuklandığını hatırlatan Altın, “ 7 günlük açlık grevinden sonra savcılığa çıkartılan arkadaşlarımıza üç soru soruldu. Birinci soru, “ Grup Yorum kimdir ? “ İkinci soru , “İdil Kültür Merkezi’ne geri gidecek misiniz ? Üçüncü soru ise, “Nuriye ve Semih’e destek vermeye devam edecek misiniz ?” şeklindeydi. Ben buradan bu soruları cevaplayım, ne Grup Yorum susacak ne de devrimcilere destek vermekten vazgeçeceğiz” dedi.

Hep bir ağızdan Çay Bella şarkısının söylediği eylemde mücadeleyi yükselte söz verildi. Eylem, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganlarıyla sona erdi.

Katılımcı kurumlar: ÇHD, İHD, ÖHD, ÇAG, HDP, HDK, Gezi Şehitleri ve Gazileri Platformu, KESK İstanbul Şubeler Platformu, Suruç Yaralılar ve Tanıklar Platformu, İdil Kültür Merkezi, Yüksel Caddesi Direnişçileri, Barış Bloku, ÖDP, Proleter Devrimci Duruş, Kamu Emekçiler Cephesi, Devrimci Anarşist Faaliyet, Halkevleri, Halk Cephesi, Grup Yorum, Sanat Meclisi, Gençlik Federasyonu, SYKP, Devrimci Hareket, Emep, Kaldıraç, TKİ, TOHAV, Direnişler ve Dayanışma Platformu, BDSP, AKA-DER, TKP.