Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevinde iken tutuklanmasına ve sağlık durumlarının kötüye gidişine dikkat çekmek isteyen şair Taner Nart, Adana’dan Ankara’ya yürüdü

Gülmen ve Özakça için yürüdü

HÜSEYİN ŞİMŞEK
huseyinsimsek@birgun.net
@simsekhuseyinn

Açlık grevindeki 75’inci gününde ev baskını ile gözaltına alınan ve ardından tutuklanan eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumlarına dikkat çekmek isteyen şair Taner Nart, Adana’dan Ankara’ya yürüdü.

Şair Taner Nart, 13 günlük yürüyüşün ardından Ankara Yüksel Caddesi’ne ulaştı. 385 kilometre yürüyen şair Nart, yolculuğunu BirGün’e anlattı.

"Kesemde yoktu yüreğimden verdim”

“İki güzel insan için bir şeyler yapmak istedim” diyerek bu kararı aldığını ifade eden Nart’ın sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:

»Adana’dan Ankara’ya yürümeye nasıl karar verdiniz?

Sürekli Nuriye ile Semih’in videolarını izliyordum. İki güzel insanın her gün gözümün önünde eriyişine gönlüm razı olmadı. Bir şey yapmak istedim. Kesemde yoktu, yüreğimden verdim. Zorlu bir yolculuğun ardından yapmam gerekeni kendimce yaptım. Yola çıktım. 13 günde yolu bitirdim.

»Yolculuğunuz nasıl geçti?

Elbette çok zor bir yolculuk oldu. 385 kilometre yürüdüm. Benzinliklerde, camilerde, otogarlarda ve zaman zaman da pansiyonlarda uyudum. Buraya ulaştığımda tüm zorlukları unuttum. Semih'in annesinin bana gülümsediği anı ömrüm boyunca unutmayacağım. Yorgunluğumla gurur duyuyorum. Semih ve Nuriye bu yaptığımı duyduğunda gözlerinde oluşacak ufak bir mutluluk kıvılcımı benim için dünyaya bedel . Bel fıtığım var. Bu nedenle çok şiddetli bel ağrıları çektim. Ayaklarım su topladı. Ancak buraya geldiğimde hepsi geçti.

»Yolda sizi gören, konuştuğunuz insanlara ne dediniz?

İnsanlara fotoğrafçı olduğumu söyledim. Kendimi gizleyerek sürdürdüm yolculuğumu. Yolumdan alıkonulmayayım diye bunu yapmak zorundaydım.

»Sizin gibi bir şeyler yapmak isteyen insanlara ne gibi tavsiyeleriniz olabilir?

Ben burayı menzil addettim. Menzilime de ulaştım. Şimdilik görevim bitti. Kendimi ruhen onarılmış hissediyorum. Bir şeyler yapmak için Ankara’ya gelmek gerekmez. Herkes mutlaka bir şey yapabilir.

“Öfkeli kalacağız”

»Gülmen ve Semih Özakça’ya mesajınız var mı?

Che Guevara’nın annesine yazdığı mektuptaki sözleri hatırlatmak istiyorum. “Dünyanın neresinde bir haksızlık varsa, o haksızlığa öfkelenen herkesle akrabayız.” Kim ezilmişse, kim haksızlığa uğramışsa, kim mazlumsa biz onun yanındayız. Zulme biat etmeyeceğiz. Öfkemiz sönmesin. Öfkeli kalacağız. Her zaman onların yanında olacağız.