Gülmen ve Özakça'ya destek eyleminde Berkin Elvan'ın annesi ve kardeşi gözaltına alındı

ZEYNEP KURAY

KHK'lere karşı 156 gündür açlık grevinde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile dayanışmak için Süreyya Operası önünde “ Açlık grevi 156. Gününde işimizi geri istiyoruz’ yazılı pankartını açan Nuriye ve Semih için Dayanışma Platformu üyelerine polis saldırdı. Kitlenin üzerine çullanan polis, aralarında Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm ile kardeşi Özge Elvan’ın bulunduğu 16 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

uriye ve Semih için Dayanışma Platformu tarafından her hafta Cuma günü Süreyya operası önünde yapılan eyleme polis yine saldırdı. Bu keyfi engellemeyi protesto etmek için, “Açlık grevi 156. Gününde işimizi geri istiyoruz’ yazılı pankartını açan kitleye saldıran polis, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm ile kardeşi Özge Elvan'ın da aralarında bulunduğu 16 kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Gülsüm Elvan, Güvenlik Şube'ye götürüldü. Polis Suruç gazisi Çağla Seven’i de gözaltına almaya çalıştı. Gözaltı sırasında bir kişiye onlarca çevik kuvvet tarafından müdahale edilmesi tepkilere yol açtı. Çevredeki yurttaşlar polisin bu saldırısını protesto etti.

gulmen-ve-ozakca-ya-destek-eyleminde-berkin-elvan-in-annesi-ve-ablasi-gozaltina-alindi-334897-1.gulmen-ve-ozakca-ya-destek-eyleminde-berkin-elvan-in-annesi-ve-ablasi-gozaltina-alindi-334898-1.gulmen-ve-ozakca-ya-destek-eyleminde-berkin-elvan-in-annesi-ve-ablasi-gozaltina-alindi-334899-1.gulmen-ve-ozakca-ya-destek-eyleminde-berkin-elvan-in-annesi-ve-ablasi-gozaltina-alindi-334900-1.gulmen-ve-ozakca-ya-destek-eyleminde-berkin-elvan-in-annesi-ve-ablasi-gozaltina-alindi-334901-1.gulmen-ve-ozakca-ya-destek-eyleminde-berkin-elvan-in-annesi-ve-ablasi-gozaltina-alindi-334902-1.