Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem üzerinde uzlaşan altı siyasi partinin göstereceği ortak cumhurbaşkanı adayı için, "Adayın 'Altılı Masa' içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz" açıklamasını yaptı.

Gültekin Uysal'dan dikkat çeken 'cumhurbaşkanı adayı' açıklaması
Fotoğraf: CHP Fotoğraf Servisi

Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Demokrat Parti'nin oluşturduğu 6'lı masa liderlerinden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan adaylıkla ilgili dikkat çeken bir çıkış geldi.

Uysal, "Adayın 'altılı masa' içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Uysal, şu ifadeleri kullandı:

“Biz, yeniden uçlara kaymış siyasetin merkeze geleceğini düşünüyoruz. ‘Ötekisi olmayan’ bir siyasi geleneğiz! Türkiye'de yoksulluk, maalesef kalıcı hale geliyor. Devletin büyüklüğü etkinliği ile denktir. Binaların büyüklüğü ile değil! İnsanların kendi alın terinin karşılığını alabildiği bir iklimi oluşturmak gerekiyor.

Sadece fikir birlikteliği yapmak yetmez, duygudaşlık da gerekir. Adayın “altılı masa” içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz.

Yolsuzluk, MGK tarafından ülkemizin güvenliğini tehdit eden birinci unsur olarak tanınmalı! Birliğimizin ve beraberliğimizin temeli eşit vatandaşlık hukukudur. Cumhur İttifakı'nın tek bir hedefi var; Sayın Erdoğan ve yakın çevresinin iktidarını devam ettirmek. Biz, ahbap çavuş ilişkileri ile siyasetimizi belirlemeyiz!

Yolunuz Beştepe'ye çıkıyorsa navigasyon kullanmanız yeter. Bu yol Demokrat Parti'nin üzerinden geçmez! ”