Sarallar çetesine yönelik operasyonda tutuklanan Erdal Acar ilgili paylaşım yapan Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya, “Ahmet Kaya’ya parmak sallayan bir vatanperver(!) daha; Erdal Acar! “Suç, yağma” vb nedenlerle tutuklanmış. Bir kez daha ‘hafıza silinmez’ diyeyim!” ifadelerini kullandı. Kaya'ya olaylı gecede Erdal Acar'ın çatal fırlattığı açıklanmıştı.

Gülten Kaya’dan Erdal Acar paylaşımı: Hafıza silinmez

Sarallar çetesine yönelik operasyonda tutuklanan Erdal Acar hakkında Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya bir paylaşımda bulundu.

Gülten Kaya, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, “1999 MGD gecesi ve Ahmet Kaya’ya parmak sallayan bir vatanperver(!) daha; Erdal Acar! “Suç, yağma” vb nedenlerle tutuklanmış. Bir kez daha ‘hafıza silinmez’ diyeyim!” ifadelerini kullandı.

gulten-kaya-dan-erdal-acar-paylasimi-hafiza-silinmez-1039671-1.

16 Kasım 2000'de Paris'te hayatını kaybeden sanatçı Ahmet Kaya, 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği ödül töreninde "Kürtçe kaset çıkaracağım" dediği için bir grup tarafından protesto edilmiş, üzerine çatal fırlatılmıştı.

Kaya'ya o gece çatal fırlatan kişinin Erdal Acar olduğu açıklanmıştı.

Erdal Acar, Sarallar çetesine yönelik operasyonda ‘yağma' ve 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak' suçlamasıyla tutuklandı.