'Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht' Kasım ayı boyunca Kenter Tiyatrosu'nda

Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği, yaz aylarına damgasını vuran “Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht” oyunu; Kasım ayı boyunca her hafta Cuma ve Cumartesi akşamları Kenter Tiyatrosu’nda sahneleniyor.

gunesin-sofrasinda-nazim-ile-brecht-kasim-ayi-boyunca-kenter-tiyatrosu-nda-206349-1.

gunesin-sofrasinda-nazim-ile-brecht-kasim-ayi-boyunca-kenter-tiyatrosu-nda-206350-1.Genco Erkal ve Tülay Günal’ın birlikte rol aldığı “Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht” ile tiyatroseverleri mizah dolu ve kışkırtıcı bir sahne şöleninde davet ediyor.

Sahnelendiği günden bu yana kapalı gişe oynayan “Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht”, kış sezonunda da hız kesmeden tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor. Usta oyuncu Genco Erkal ve Tülay Günal’ın rol aldığı oyunda; Nâzım Hikmet ile Bertolt Brecht keyifli bir müzikal söyleşiye koyuluyorlar. Kurt Weill, Hanns Eisler, Zülfü Livaneli, Fazıl Say, Timur Selçuk, Cem Karaca, Edip Akbayram gibi ustalar ise eserleriyle izleyiciyi de bu sözlü-müzikli ziyafete dahil ediyorlar.

İnsan zekasını doyuran bu mizah dolu ve kışkırtıcı sahne şöleninde Tülay Günal ve Genco Erkal; dünyanın hâl-i pürmelalini, baskıyı, zorbalığı, adaleti, savaşı, barışı, hapisliği, vatan hasretini, kısaca yaşamaya dair her şeyi tartışıp, daha adil ve paylaşımcı bir dünyaya duyulan özlemi dile getiriyorlar.

Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği oyuna; piyanoda Yiğit Özatalay, viyolonselde Deniz Doğangün, klarnet ve saksafonda Çağdaş Engin eşlik ediyor.

“Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht” oyunu; 11 Kasım Cuma, 12 Kasım Cumartesi,18 Kasım Cuma, 19 Kasım Cumartesi, 25 Kasım Cuma ve 26 Kasım Cumartesi akşamları Kenter Tiyatrosu’nda izlenebilir. Başlama saati 20:30 olan oyuna ait biletler; Biletix’ten ve Kenter Tiyatrosu gişesinden temin edilebilir.

gunesin-sofrasinda-nazim-ile-brecht-kasim-ayi-boyunca-kenter-tiyatrosu-nda-206351-1.