CHP Diyarbakır Milletvekili ve Meclis İnsan H

CHP Diyarbakır Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkan Vekili Mesut Değer, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına "Veysel Güney'in mezar yerinin bilinip bilinmediğini" sordu.

1981 yılında idam edilen Veysel Güney'in cenazesi ailesine teslim edilmek üzere Yzb.Burhan Erdem'e savcılık tarafından teslim edilmiş ancak cenaze aileye verilmemişti. Aradan geçen 25 yıldan sonra aile ve 78'liler mezarın bulunması için çalışmalar başlatmış, Gaziantep Mezarlığı'nda mezarlık görevlilerince gösterilen mezardan alınan örneklerle Güney ailesinden alınan örnekler uyuşmamıştı. 78'liler bunun üzerine DNA testine itiraz etmiş aynı zamanda TBMM İnsan Hakları Komisyonuna Veysel Güney'in mezar yerinin tesbit edilmesi için başvuru yapmışlardı.

Mersin 78'liler Derneği Başkanı Ethem Dinçer de konuyla ilgili olarak, "Veysel'in mezarı konusunda artık aileyi daha fazla üzmesinler. Biz Veysel'in mezarını bulup vasiyetini yerine getirme konusunda kararlıyız. Bu olay bir an önce çözülmelidir" dedi. Birgün