Güney Kore’de kilise ayinlerinde yaşanan toplu bulaşmaların ardından hızla yükselen vaka sayıları ardından Seul'deki kiliseler online ibadete geçti.

Güney Kore’de vaka sayısı üç haneli rakamlara ulaştı, başkentte kiliseler online ibadete geçti

Dış Haberler Servisi

Seul'de kilise ayinlerinde yaşanan toplu bulaşmaların ardından hızla yükselen vaka sayılarına karşı hükümet, yeni bir genelge yayınlayarak sosyal mesafe önlemlerini yeniden uygulamaya koydu. Yonhap Haber Ajansına göre, uygulanan önlemler kapsamında Seul'deki ibadet hizmetlerinin online olarak yerine getirilmesi nedeniyle kiliseler birkaç istisna dışında boş kaldı.

Bir hafta önce Seul ve civar bölgelerde uygulamaya konan sosyal mesafe kurallarına göre, kiliselerin online ibadet hizmeti organize etmesine ve sadece görevli ibadet personelinin kilise içine girmesine izin verildi. İlk defa bu Pazar uygulanan online ayin ve ibadet hizmetlerinin ikinci seviyede ülkenin geri kalanına yayılması bekleniyor.

Yetkililer ve yerel polis kuvvetleri bu sabah bölgede bulunan yüz kadar kiliseyi gezerek sosyal mesafe kurallarının ihlal edilip edilmediğini kontrol etti.

Güney Kore geçtiğimiz 10 gün içerisinde 2600 yeni vaka bildirdi. Bu vakaların yüzlercesi Seul bölgesindeki kiliselerle ilişkilendiriliyor. Ülkede kiliseler düzenli ibadetler ve ayinlere bağlı küme enfeksiyonları nedeniyle son zamanlarda yaşanan toplu bulaşma vakalarının yatağı olarak gösteriliyor.