Güney Kore'den ülkesine dönen Kuzey Koreli kadın: Kapitalist cehennemden kaçtım

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden ayrılarak Güney Kore'ye giden bir kadın, bir süre sonra ülkesine geri döndü. Televizyonda açıklama yapan kadın, Güney Kore'de "tek önemli şeyin para olduğunu" belirterek, "kapitalist cehennemden kaçtım" dedi.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden ayrılarak Güney Kore'ye giden Lim Ji-hyeon isimli kadın, KDHC'ye geri dönerek televizyonda açıklama yaptı.

Televizyonda yaptığı konuşmasında "kapitalist cehennemden kaçtığını" söyleyen kadın, Güney'deki yaşamın "acınası" olduğunu belirtti.

Güney Kore'de "önemli olan tek şeyin para olduğunu" bildiren kadın, KDHC rozetiyle yaptığı konuşmasında "Güney Kore'ye gittiğimde orada güzel yaşayacağım hayaline kapılmıştım, ancak Güney hiç de hayal ettiğim gibi bir yer değildi" diye konuştu.

'SÖYLEDİĞİM HER ŞEY KURMACAYDI'

"Güney'deki hayatımın her günü cehennem gibiydi" diyen kadın, Güney Kore'deyken yaptığı açıklamalar hakkında da açıklamada bulundu.

Güney Kore televizyonuna çıkmaya zorlandığını aktaran Lim Ji-hyeon, KDHC'yi "sefil göstermek için" hazırlanmış bir konuşmanın kendisine okutulduğunu söyledi.

Lim Ji-hyeon, "televizyonda söylediğim her şey kurmacaydı, KDHC'yi barbar, cahil ve aptal göstermek istiyorlardı" şeklinde konuştu.