Seul yönetimi, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un sağlık durumu hakkında yaptığı açıklamada, "Olağan dışı bir şey yok" dedi

Güney Kore: "Kim Jong-un’un sağlık durumunda olağan dışı bir şey yok"

CNN tarafından ortaya atılan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un geçirdiği ameliyat sonrasında yaşam mücadelesi verdiğine dair olan haberler, Güney Kore yönetimi tarafından reddedildi.

KoreaHerald'da yer alan habere göre, Seul yönetimi Kuzey Kore’de acil bir durumu gösteren olağandışı bir işaret bulunmadığını söyledi.

Cheong Wa Dae sözcüsü Kang Min-seok gazetecilere verdiği kısa açıklamada, “Şimdiye kadar Kuzey Kore'de olağandışı bir işaret tespit etmedik” dedi.

Açıklama, CNN'nin Kim Jong-un'un ameliyattan sonra kritik bir durumda olduğunu bildirmesinden birkaç saat sonra geldi.

CNN haberine yanıt olarak, Kuzey Kore çalışmalarında yer alan başka bir Seul yetkilisi, Yonhap Haber Ajansı'na, Kim'in sağlık durumunun kötü olmasına ilişkin özellikle dikkat çeken hiçbir şey olmadığını, yakın zamana kadar birkaç kez kamuoyuna katıldığını söyledi.

Güney Kore Birlik Bakanlığı yetkilileri ise haberler hakkında yorum yapacak hiçbir şey olmadığını söyledi.

Dün, Seul merkezli bir Kuzey Kore haber sitesi olan Daily NK, Kim'in 12 Nisan'da kardiyovasküler bir prosedür uyguladıktan sonra tedavi gördüğünü söylemişti.

DEDİKODULAR DOĞUM GÜNÜNDE BAŞLADI

Kim Jong-un’un sağlık durumuna ilişkin spekülasyonlar, 15 Nisan’da ülkenin kurucusu ve büyükbabası Kim Il-Sung’un doğum günü kutlamamalarına katılmamasıyla başlamıştı. Kim Jong-un 2012’de iktidara geldiğinden bu yana ilk kez bu kutlamalara katılmamıştı.

EN SON 11 NİSAN'DA GÖRÜLDÜ

Kim’in son halka açık görünüşü, iktidar partisinin bir politik toplantı düzenlediği 11 Nisan'da dört gün önce geldi.