‘Günlerce yemek yiyemedik’
Sultan Uyar.

Haber Merkezi

Maraş merkezli 6 Şubat depremlerinin en çok yıkıma neden olduğu yerlerden birisi olan Gaziantep’in İslahiye ilçesinde depremzedeler, kurulan çadırkentlerde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Depremzedelerin, çadırkentlerde başta banyo olmak üzere çamaşır yıkamadan elektriğe kadar birçok konudaki sorunları devam ediyor. İlçedeki bir çadırkentte yaşayan felçli Sultan Uyar da depremlerden önce ve sonra yaşadıklarını ANKA Haber Ajansı’na anlattı.

Felçli olduğu için depremler sonrasında evden çıkamadığını anlatan Uyar, şöyle konuştu: “Hepsi kaçtılar. İki kat, kızım üstte oturuyordu, ben altta oturuyorum. Bana bakıyordu. Ben felçliyim diye bana bakıyordu. Eşimle yaşıyordum ama kızım, 6 kişi yukarıda oturuyor. 4 çocuk, anne baba, 6 kişi. Ben 2 kişiyim. Depreme uyandım, soba düştü, sobanın boruları düştü. Soba yanıyordu. Bir uyandım, deprem. Eşimi kaldırdım. Dedim ki ‘Deprem oluyor’. Kalktı, kalkınca sırtını giydi. Yallah sokağa. Beni götürmedi. Kendi gitti. Kızım üstte; baktım eşi, çocukları ayak yalın geliyor. Ben dedim, ‘Çocukları al, siz kaçın’ dedim. ‘Ben zaten felcim’ dedim. Kalırsam da ben kalayım. Eşim de gitti. Ondan sonra ikinci depremde yine durdum. Evde tek durdum. Sonra balkona geldim. Sürüne sürüne balkona geldim. Epey durdum yani gene orada, dualar ettim.”

Depremlerden sonra 3 gün yemek yemediklerini de söyleyen Uyar, “Yeğenimi aradım. Yeğenim Kayseri’de. ‘Ne yapıyorsun teyze’ dedi. ‘Çok zor durumdayız’ dedim. ‘Bize su, yemek vermiyorlar’ dedim. 50 liraya bir bardak su istedim, vermediler. Çocuk da vardı. Sonra yeğenime söyledim. Yeğenim su, ekmek gönderdi. İşte ıvır zıvır ne varsa onları gönderdi” dedi. Aynı çadırkentteki bir çadırda yaşayan Besi Demir de şunları söyledi: “ O ikinci deprem bizi aldı, belki 20 metre yere vurdu. Benim omzum kırıldı. Omzum hem çıktı hem kırıldı. Torunum elimdeydi, torunun omzu kırıldı. Çok fena ağrıyor vallahi. 3 gün bağların içinde kaldık. Bir şey yemedik. Ne bir su içtik ne bir yemek yedik. Çok zor durumlardayız.”