Günleri değil, saatleri sayılı

HABER MERKEZİ

ÇAĞDAŞ Hukukçular (ÇDH) Üyesi avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın adil yargılanma talebi için sürdürdükleri ölüm orucunda kritik noktaya gelindi. Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, Adli Tıp Kurumu (ATK) raporuna rağmen tahliye edilmeyen avukatların durumuna dikkat çekmek için Timtik’in tutulduğu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki eylemlerini sürdürüyor.

Ölüm orucunun 239’uncu günündeki Ebru Timtik ile 205’inci günündeki Aytaç Ünsal için yapılan açıklamada ilk sözü alan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şubesi’nden Dinçer Çalım, “Adalet Bakanlığı buradaki sese kulak vermeli. Buradaki ses, adaletin sesidir. Adil yargılanma bir haktır” dedi. ÇHD İkinci Başkanı Ümit Büyükdağ da konuşmasında Yargıtay’dan meslektaşları hakkında bir an önce karar vermesini beklediklerini ifade etti. HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ise sağlık durumları ağırlaşan Timtik ve Ünsal için artık günlerin değil, saatlerin sayılı olduğunu söyledi: “İktidar ve iktidarın emir eri haline gelmiş makamlar ne yazık ki adalet mekanizmasını halkın üzerinde bir sopaya çevirirken, yarattıkları adaletsizliği insan bedenine karşı bir silah gibi kullanıyorlar.”


Öte yandan SOL Partili hukukçular da Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın adil yargılanma talebinin karşılanmasını istedi. Avukatların Adli Tıp Kurumu’nun raporuna rağmen hâlâ tahliye edilmediğini hatırlatan Sol Partili hukukçular yaptıkları açıklamada, “Yaşamı savunuyoruz” dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İskenderun Şubesi de Timtik ve Ünsal'ın bir an önce tahliye edilmeleri çağrısı yaptı. Derneğin Başkanı Coşkun Selçuk, Timtik ve Ünsal’ın durumlarının kritik aşamada olduğunu belirtti.Demokrasi için Birlik de avukatlar için Adalet Bakanlığı'na çağrı yaptı.