Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili istifa etti

Gürcistan Başbakanı Georgiy Kvirikaşvili, istifa ettiğini duyurdu.

Kvirikaşvili, bugünkü basın brifinginde istifasını, "Ben, her vatandaşın başbakanı olmaya çalıştım. Bir takım oyuncusuydum ve öyle kalmaya devam ediyorum. Bundan dolayı, takım içindeki ruh halini görüyor ve benim durumumda her bir takım liderinin alması gerektiği kararı alıyorum. Bugün görevimi bırakıyorum" açıklamasını yaparak duyurdu.

Sputnik'in haberine göre, Başbakanın gidişiyle ilgili olarak tüm hükümet de istifa etmiş oluyor.

İSTİFA 'ADALETİN ONARIMI' PROTESTOLARI SONRASI GELDİ

Hükümetin istifa etmesi, başkent Tiflis'te öldürülen 16 yaşındaki oğlu ile ilgili yapılan soruşturmanın şeffaf olmadığına inanan Zaza Saralidze'nin 31 Mayıs'ta organize ettiği ve kısa zamanda kitlesel hal alan ‘adaletin onarımı' protestoların başlamasıyla gündeme gelmişti. Yoğun protestolar sonucu ülkenin Başsavcısı İrakliy Şotadze istifa etmişti. Protestocular başta Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı olmak üzere tüm hükümetin istifa etmesini talep ediyordu.

Tiflis'te yaklaşık 6 ay önce bir kavga sırasında iki öğrencinin öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan iki zanlıdan birinin mahkemece salıverilmesi binlerce kişinin protesto başlatmasına neden olmuştu. Saralidze, soruşturmanın objektif yürütülmediği ve zanlıların korunduğunu ifade ediyor.