Gürcistan’da tutuklanan Saakaşvili açlık grevinde

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hakkında altı yıl gıyabı hapis cezası kararı bulunduğu ülkesine sekiz yıl sonra dönen eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili tutuklandı. Saakaşvili’nin burada açlık grevine başladığı bildirildi.


Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili düzenlediği basın toplantısında, Saakaşvili’nin Ukrayna’dan Gürcistan’a gelme planlarıyla ilgili önceden bilgi edindiklerini aktardı. Garibaşvili, "Bu süreç tamamen kontrol altındaydı" dedi. Gürcistan İçişleri Bakanlığı da gözaltına alınan Saakaşvili’nin hapishaneye götürülme görüntüsünü paylaştı. Saakaşvili’nin, başkent Tiflis’e 30 kilometre mesafedeki Rustavi kentinde bulunan bir hapishaneye götürüldüğü aktarıldı. Rustavi kentindeki 12’nci hapishanede Saakaşvili’yi ziyaret eden Gürcistan Ombudsmanı Nino Lomcaria, "Açlık grevi ilan ediyor ve Ukrayna vatandaşı olarak Ukrayna Konsolosu ile görüşme talebinde bulunuyor" açıklaması yaptı. Saakaşvili, 27 Eylül’de Gürcistan’a 2 Ekim’de Kiev-Tiflis uçak seferiyle döneceğini açıklamış ve ilgili uçuş biletini de paylaşmıştı.

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ise Saakaşvili’nin açıklamasıyla ilgili, "Cevap basit, ona devlet cevap verecek. Saakaşvili topraklarımıza girer girmez, ayak basar basmaz, anında tutuklanacak ve hapse gönderilecek" açıklaması yapmıştı.