Gürkan Korkmaz’dan ‘oturan çocuk’ cevabı: Hırsız katil yazınca Erdoğan çıkıyor, ilgili sorularda kullanıyor musunuz?

Van’da 6. sınıflara verilen “Din ve Ahlak” dersi sınavında, namaz kılmak ile alakalı bir soruda yanlış şık olarak Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafının kullanılması ile ilgili yayınevi müdürünün “İnternete oturan çocuk yazdık” açıklamasına, Gezi Direnişi’nde polis tarafından katledilen üniversite öğrencisinin ağabeyinden cevap geldi.

Aynı zamanda da avukat olan ve aileyi davalarda temsil eden Gürkan Korkmaz, önce arama motorundan “oturan çocuk” diye arattığında herhangi bir şekilde Ali İsmail’in söz konusu fotoğrafının çıkmadığına dair bir fotoğraf paylaştı. Korkmaz, ardından fotoğrafla birlikte ekledi: Hırsız, katil yazınca Tayyip çıkıyor. İlgili sorularda kullanıyor musunuz?”

Korkmaz, Ali İsmail’in özellikle din ile ilgili fotoğrafının kullanılmasını da “algı yaratma” olarak niteledi.

Gezi Direnişi'nde Eskişehir'de polisler tarafından darp edilerek katledilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın bağdaş kurarak oturduğu fotoğrafının da bulunduğu soru Salı günü Erciş’te yapılan deneme sınavında kullanılmıştı. Evrensel gazetesinin haberine göre, namaz ile ilgili bir sorunun şıklarının üçünde çeşitli namaz pozisyonlarında çocukların resmi yer alıyordu. Ancak yanlış olan şıkta ise Ali İsmail'in, Gezi Direnişi'nde yitirilen gençlerin anıldığı gösteriler ve paylaşımlarda da sıkça kullanılan bir fotoğrafı bulunuyordu.

Eleştirilere yanıt veren yayınevinin müdürü Talip Arslan ise,  Ali İsmail'in fotoğrafının kullanılmasının kasıt olduğu suçlamalarını reddederek, "Fotoğrafı koyan dizgici yıllardır bizimle çalışıyor. Fotoğraftaki kişinin Ali İsmail Korkmaz olduğunu bilmiyor. Dizgicinin bunu kasıtlı yaptığını düşünmedik” demişti.

Yayınevi müdüründen pişkin açıklama: Oturan çocuk yazdık Ali İsmail çıktı!

Ali İsmail'in fotoğrafının kullanıldığı namaz sorusunu hazırlayanlar BirGün’e konuştu