CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, EGM tarafından açıklanan uyuşturucu verilerine dikkat çekerek, “Ordumuzun asker sayısının beş katı kadar gencimiz, uyuşturucu batağına saplanmış durumda. Uyuşturucuya bağımlılık sorunu, hiçbir şekilde günlük kısır siyasi çekişmeler ve tepkiler bağlamında ele alınmamalı" dedi.

Gürsel Tekin: Ordumuzun asker sayısının beş katı kadar gencimiz, uyuşturucu batağında

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği uyuşturucu kullanımı ve ticaretinin ardından başlayan tartışmalar sürerken CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'un yoksul semtlerinde uyuşturucu kullanan kişilerin ailesi ile bir araya geldi.

Tekin, Emniyet Genel Müdürlüğü 2022 Uyuşturucu Raporu’nda Türkiye’de yakalanan kokain miktarının yüzde 44,9, şüpheli sayısında ise yüzde 6 oranında artış yaşandığını ifade etti.

İktidar ve muhalefeti karşı karşıya getiren metamfetamin tartışmalarında Kılıçdaroğlu’nun polis ve jandarmayı suçlamadığını belirten Tekin, “Birileri kasıtlı olarak Emniyet ve Jandarma teşkilatlarını günlük sıcak siyasetin içine çekme gayreti içindeler. Sayın Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu madde kullanımının toplumda salgın boyutuna gelmiş olduğuna dikkat çekmesini, ülkemizin yüz yüze bulunduğu uyuşturucuya bağımlı olma tehlikesini sağlıklı bir şekilde konuşmak için bir fırsat olarak değerlendirebiliriz" diye konuştu.

"NEREYE GİTSEM ÖNÜMÜ BİR ANNE KESİYOR"

EGM’nin 2022 Uyuşturucu Raporu’nda, Türkiye’de yakalanan kokain miktarında yüzde 44,9, şüpheli sayısında ise yüzde 6 oranında artış olduğunu ifade eden Tekin, "Nereye gitsem önümü bir anne kesiyor ve ‘gençleri, çocuklarımızı kurtarın’ diye feryat ediyor. Saha da bizzat yapmış olduğum gözlemlerde; uyuşturucu kullanan çocukların ailelerinin gelir durumu düşük, çalışmayan, eğitim alamamış hatta okuma yazma bilmeyen kişilerden oluşuyor" ifadelerine yer verdi.

"İKTİDAR GÖRMEK İSTEMİYOR"

İktidarın, Türkiye’de madde bağımlılığı oranında yaşanan artışı göstermek istemediğini öne süren Tekin, “Son yıllarda yapılan araştırmalara göre gençler arasında uyuşturucu bir virüs gibi sessiz ve derinden yayılıyor. Artık bir salgına dönüşmekte olan uyuşturucu bağımlılığından haberimiz yokmuş gibi davranamayız. Uyuşturucu kullanımı artık, toplumun küçük mutlu azınlığının sorunu olmaktan ziyade, bütün toplumu ilgilendiren bir sosyal sorun” diyerek uyuşturucu kullanımı ve ticareti sorunu ile yüzleşilmesi gerektiğini söyledi.