Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nun sürgün edilmesi İzmir’de protesto edildi. Haber-Sen 6 No’lu Şube, “Sendikamız üzerinde baskılara son verin” dedi.

Haber-Sen: Sürgünü durdurun, baskılara son verin

Berkay SAĞOL

Covid-19 salgının başladığı günden bugüne PTT iş yerlerinde gereken önlemlerin alınması, olumsuz çalışma koşullarının düzeltilmesi için mücadele eden Haber-Sen üyelerine ve yöneticilerine soruşturmalar açılmaya devam ediyor. PTT yönetimi son olarak Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nu Zonguldak’tan Urfa Akçakale’ye sürgün etti.

Haber-Sen 6 No’lu Şube, bugün İzmir Posta İşleme Merkezi önünde İbrahim Damatoğlu’nun sürgün edilmesini protesto etti. Damatoğlu’nun sürgün edilmesinin yasaya aykırı olduğunu dile getiren Haber-Sen 6 No’lu Şube Sekreteri Nuray Çelik, “Sendikal hakların, sendika üye ve yöneticilerinin Anayasa, yasa ve uluslararası sözleşmelerle korunduğunu, sendika yöneticisinin görev yerinin değiştirilmesinin yasalara aykırı olduğunu çok iyi bilen PTT yönetimi Genel Sekreterimizi sürgün ederek sendikamızı susturma çabası içine girmiştir. Genel Sekreterimiz İbrahim Damatoğlu sendikal izinli iken sürgün yazısı tebliğ edilmek istenmiş ardından tebliğden imtina etti denilerek alel aceleyle ilişiği kesilmiştir. Pandemi tedbirlerini almakta yavaş hareket eden PTT yönetimi Genel sekreterimizin sürgününde acele karar almıştır” dedi.

MÜCADELEYE VURULMAK İSTENEN DARBEDİR

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve pandemiye karşı tedbirlerin hayata geçirilmesini talep eden emekçilerin sürgün edilmesinin insanlık suçu olduğunu söyleyen Çelik, “Sendikal örgütlenmeye ve demokratik hak mücadelesine vurulmak istenen bir darbedir, bu asla kabul edilemez. PTT Genel Müdürlüğünün sorumluluğu, tüm toplumun sağlığını tehdit eden pandemi sürecinde, büyük bir özveri ve sorumluluk bilinciyle çalışmaya devam eden, hizmet üreten üyelerimizin ve diğer PTT emekçilerinin haklı taleplerini karşılamaktır. Sendikal hak ve özgürlükler çerçevesinde dile getirilen nitelikli kamusal hizmet talebini ve sendikal faaliyetleri baskı kurarak engellemeye çalışmak değildir” diye konuştu.

Çelik son olarak şunları kaydetti: "Kurulduğu günden bu yana nitelikli kamusal hizmeti savunan sendikamız Haber-Sen, haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı her koşulda mücadele etmiştir; bugün de bu mücadelesini sürdürmektedir. Sürgünlere, özelleştirmeye, güvencesiz ve esnek çalışmaya, performans sistemine yani çalışma hayatında iş barışını bozan tüm uygulamalara karşı sesini yükseltmiştir; bundan sonra da güçlü biçimde itirazını sürdürecektir. Tekrar PTT Yönetimine sesleniyoruz. Haksız hukuksuz kararınızdan vazgeçin. Sendikamız Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu’nun sürgününü durdurun. Sendikamız üzerindeki baskılarınıza son verin.”