Haber-Sen yöneticisi PTT’den ihraç edildi

HABER MERKEZİ

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası ilan edilen OHAL kaldırıldı; ancak teftiş kurulu raporları ile kamudan ihraçlar devam ediyor. KESK’e bağlı Haber-Sen, aralarında şube yöneticisinin de olduğu birçok PTT emekçisinin kamudan hukuka aykırı şekilde ihraç edildiğini duyurdu.

Haber-Sen’den yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Sendika üyesi ve yöneticisi olan arkadaşımızın ‘devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisaklı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen…’ denilerek ihracına haksız ve hukuksuz bir biçimde kılıf hazırlanmaya çalışıldı. Sabah işe geldiğinde eline tutuşturulan bu hukuka aykırı tebliğ ile arkadaşımızın çalışma hakkı elinden alındı. Üyemizin adli hiçbir soruşturması ya da davası bile yokken, tebliğ edilen kâğıt parçasında mesnetsiz ve dayanaksız iddiaları destekler hiçbir delil ve gerekçe gösterilmemişken Bakanlığın ihraç kararı haksız ve hukuksuzdur.”

Açıklamada, “İktidar partisinin kendi ideolojik referansları doğrultusunda hareket etmekten vazgeçmesi gerektiğini, tüm yurttaşlara eşit mesafede, tarafsız ve demokratik bir siyaset izlemesinin etik gereği olduğunu hatırlatıyoruz. İhraç edilen üyemiz ve daha önce ihraç edilen tüm üyelerimiz işlerine iade edilene kadar mücadelemizin süreceğinin bilinmesini istiyoruz. Biz kazanacağız” dendi.