Basın İlan Kurumu (BİK), Wushu Federasyonu'yla ilgili bir haberimiz nedeniyle BirGün'e verdiği iki günlük resmi ilan ve reklam kesme cezasının haberleştirilmesine ‘düzeltme metni’ gönderdi.

Haberimizde yer almayan ifadeye BİK’ten düzeltme metni geldi!

Basın İlan Kurumu (BİK), Wushu Federasyonu'yla ilgili bir haber nedeniyle gazetemiz BirGün'e verdiği iki günlük resmi ilan ve reklam kesme cezasının haberleştirilmesine de ‘düzeltme metni’ gönderdi.

BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran’ın aynı zamanda Wushu Federasyonu’nda asbaşkanlık yaptığına haberde yer verilmesine itiraz edilen metinde şu ifadeler kullanıldı: “BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran Türkiye Wushu Federayonu’nun Asbaşkanlığını yürüttüğünden dolayı federasyonla ilgili yapılmış haberin görüşüleceği toplantıya katılmamıştır. Çıkan karar Yönetim Kurulu’nun kararı olup, Halkın Gazetesi BirGün’ün iddia ettiğinin aksine mevzuata, basın ahlak esaslarına uygun olarak verilmiştir.”

BİK’in gönderdiği metinde haberde yer almamasına rağmen “Rıdvan Duran’ın Yönetim Kurulu kararında taraf olduğu yönünde ifadeler yer almıştır” diye belirtildi. Verilen cezanın tarafsız bir şekilde alındığı öne sürüldü.

BİK ayrıca haberde yer alan Korkusuz gazetesine verilen cezanın AYM tarafından iptal edildiği kararına da itiraz etti. ‘Düzeltme metni’nde şunlar denildi: “Haberin veriliş şeklinden kurumumuzun bu yetkisinin Anayasa’ya aykırı olduğu veya böyle bir yetkisinin bulunmadığı izlenimi yaratılmak istenmiştir.”