Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük deprem Hatay'da da büyük yıkıma neden oldu. Hatay'daki arama kurtarma çalışmalarını yerinde görüntüleyen gazeteci Mehmet Akif Ersoy çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Ersoy, "Çalışma olmayan binaların sayısı olanlara göre daha fazla" dedi.

Habertürk ekibi kameralarının ışığını kapattı, arama-kurtarma çalışmalarındaki durum dehşete düşürdü

Habertürk muhabiri Mehmet Akif Ersoy, Hatay’daki enkaz çalışmalarında görünen ışığın çoğunlukla canlı yayın kameralarına ait olduğunu belirtti. Ersoy, ışık ve jeneratör yetersizliğine dikkat çekerek kamera ışığı olmadan çalışmanın çok zor olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük deprem Hatay'da da çok büyük yıkımlara yol açtı. Gazeteci Mehmet Akif Ersoy, Hatay'daki çalışmalara ilişkin Habertürk TV'de canlı yayında açıklamalarda bulundu. Ersoy bölgede jeneratörlerin olmadığını, yapılan çalışmaların Habertürk TV'nin kameralarının ışığı altında gerçekleştiği belirtti. Yayın sırasında kameraların ışıklarını kapattıran Ersoy, çalışmaların zifiri karanlıkta yapıldığını gözler önüne serdi.

"ÇALIŞMA OLMAYANLARIN SAYISI DAHA FAZLA"

Yıkılan binalardaki arama kurtarma çalışmalarına ilişkin konuşan Ersoy, "Yıkılan binaların yüzde 100'ünde çalışma var diyemeyiz. Şehir merkezi içerisinde çalışma olan yerlerin sayısı olmayanlara göre daha az. Çalışma olmayanların sayısı daha fazla." ifadelerini kullandı.