Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Türkiye'de Koronavirüs testi yapılanların sayısını açıkladı. Sarıkaya, Türkiye'de toplam 2 bin 800 kişiye Koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldığını belirtti.

Habertürk yazarı Türkiye'de Koronavirüs testi yapılanların sayısını açıkladı

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ilk vaka ortaya çıktığından bu yana Türkiye'de toplam 2 bin 800 kişiye Koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldığını ifade etti.

Muharrem Sarıkaya, Türkiye'de tespitli vaka sayısının az olduğu için herkese test uygulamasına geçilmemesi kararı alındığını belirterek, "Aynen okulların tatil edilmesi, 60 yaş üzerindekilerin izinli sayılması, bazı ülkelere uçuşların durdurulması gibi, gelişmelere göre adım adım ilerlemenin faydalı olacağı kanaati hakim olmuş" diye yazdı.

Sarıkaya'nın bugün yayımlanan "Toplam test 3 bin civarı" başlıklı yazısında şu ifadeler yer aldı:

"Covid-19 diye bilinen yeni koronavirüs testini ülkeler iki farklı şekilde uyguluyormuş.
Bunu dün Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap’tan öğrendim…
Aktardığına göre birinci grupta yer alanlar vaka olsun olmasın, herkese uygulama yolunu tercih etmiş.
İkinci grupta yer alan ülkeler ise ateş, öksürük gibi belirtileri ile hastaneye giden ve koronavirüs şüphesi konulan hastaları teste tabi tutmuş.
Türkiye de bu grupta davranan ülkeler arasında yer alıyor.

ŞÜPHELENİLEN SAYISI

Peki, Türkiye’de bugüne kadar kaç kişiye koronavirüs testi uygulandı?
Birkaç gündür bilim insanları arasında da tartışma yarattığı için Sağlık Bakanlığı’nı arayıp dün toplam test uygulanan kişi sayısını sordum.
Gayet açık şekilde ellerindeki veriyi aktardılar.
Sağlık Bakanlığı verisine göre ilk vaka ortaya çıktığından bu yana Türkiye’de önceki gün itibarıyla 2 bin 800 civarında test uygulanmış.
Sağlık Bakanlığı dün öğleden sonraki verilere göre “şüpheli görülmesi nedeniyle test uygulanan kişi sayısının 3 bin civarında olduğunu” bildirdi.
Bunların içinden Sağlık Bakanı’nın önceki gün açıkladığı gibi sadece 6 kişide koronavirüs pozitif çıkmış, geri kalanında bulunmamış.
Virüsün bulaştığının tespit edilen 6 kişiden 5'i Bakan Koca’nın açıkladığı şekliyle ilk vaka ile temaslı karantina altında tutulan yakın akrabaları ve arkadaş çevresindeki isimler.
Sonuncusu da diğeri gibi yurt dışı temaslı; umreden dönen bir kişi...

VAKA AZ OLDUĞU İÇİN

Sağlık Bakanlığı'ndan aktardıklarına göre Türkiye’de tespitli vaka sayısı az olduğu için herkese test uygulamasına geçilmemesi kararı alınmış.
Aynen okulların tatil edilmesi, 60 yaş üzerindekilerin izinli sayılması, bazı ülkelere uçuşların durdurulması gibi, gelişmelere göre adım adım ilerlemenin faydalı olacağı kanaati hakim olmuş."