Hafız katledileli 29 yıl oldu, mücadelesi hâlâ sürüyor

HABER MERKEZİ

Özgür Gündem Gazetesi Diyarbakır Bürosu muhabiri Hafız Akdemir, ölümünün 29’uncu yılında anıldı. Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), gazeteci Akdemir’in katledildiği ve daha sonra ismi verilen sokakta anma etkinliği düzenledi.

Anmada konuşan DFG Eşbaşkanı Serdar Altan, Hafız Akdemir’in katledilmesinin üzerinden 29 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Hafız gerçekleri yazıyordu, gerçeklerin karanlıkta kalmaması için mücadele ediyordu” dedi.

Altan, “Hafız her şeye rağmen sonuna kadar gerçeklerin peşinden koştu. 29 yıl geçti ama gerçekler karanlıkta kalmadı, ardılları onların mücadelesini bugünlere getirdi” diye konuştu.

Akdemir katledildiğinde yanında olan yeğeni Veysi Polat ise şöyle konuştu; “Hafız Akdemir neden öldürüldü? 1990 yıllarda mevcut şuandaki iktidarın bile karanlık dönem diye tanımladığı o dönemdeki yanlışları, gazete sayfalarına konu ettiği için katledildi. Akdemir’in ailesi olarak, aradan 29 yıl geçmesine rağmen olayın tek görgü tanığı olmama rağmen, yıllarca mahkemelerde yargılama yapılmasına rağmen, tek bir celse duruşmaya davet edilmedim. Dolayısıyla sağlıklı bir yargılama yapılamadı.” Konuşmaların ardından Akdemir’in vurulduğu sokağa gazeteci arkadaşları karanfiller bıraktı.
Akdemir, 8 Haziran 1992’de Sur ilçesindeki evinden çıktıktan sonra düzenlenen silahlı
saldırıda yaşamını yitirmişti.