Yobaz kalabalığın saldırısına uğrayan Malatya’daki Alevi ailenin avukatları, 3 gün sonra açılan soruşturmada ailenin ‘mal yerine konmasına’ isyan etti...

Yobaz kalabalığın saldırısına uğrayan Malatya’daki Alevi ailenin avukatları, 3 gün sonra açılan soruşturmada ailenin ‘mal yerine konmasına’ isyan etti

Malatya Sürgü’de sahurda evlerinin önünde davul çalınmamasını istediği için linç edilmeye çalışılan Alevi ve Kürt olan Evli Ailesi’nin avukatları, ailenin hâlâ tehdit edildiğini belirtirken, delillerin de kaybedildiğini söyledi.

‘SONUNDA EVİNİZİ YAKACAĞIZ’
Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yapan Evli Ailesi’nin avukatları Ali Hamamcı ve Cansu Yıldırım, beldeki saldırganların aileye, “Jandarma sizi ne zamana kadar koruyacak, en sonunda evinizi yakacağız” şeklinde tehditler savurduğunu ifade etti.  Avukatlar, olayla ilgili elde edilen bir kanıtın ve fotoğrafın kendilerine verilen dosyada bulunmadığını belirterek, yetkililere nedenini sorduklarında, “Önceliğimiz aileyi korumaya verdiğimiz için bunu geri plana attık” yanıtını aldıklarını kaydetti.

3 GÜN SONRA AÇILAN SORUŞTURMA
Avukat Ali Hamamcı, son bir yılda Adıyaman’da Hatay’da ve Türkiye’nin farklı yerlerinde Alevilere ait evlerin kapılarının işaretlendiğini hatırlatarak, Malatya’daki saldırının bu sürecin devamı olduğunu söyledi. Delillerin kaybedildiğini belirten Hamamcı, “Olay 27 Temmuz’da başlamış. Olaya ilişkin soruşturma ancak 30.07.2012’de resmen başlamıştır. Dosyada Evli ailesini tümüyle yakmak eylemine ilişkin tek bir delil yoktur. Çünkü deliller bu dört günlük sürede yetkililerce kaybedilmiştir” diye konuştu.

'AİLE ÖLDÜRÜLMEKTEN KORKUYOR'
Avukat Cansu Yıldırım ise, ailenin toplu olarak öldürülme korkusu yaşadığını ifade etti. Devlet ve toplum olarak Evli ailesine sahip çıkılması gerektiğini belirten Yıldırım, “Ailenin göç etmesi, bu katliam ve soykırım hareketinin faillerinin kazanması anlamına gelecektir” dedi. Ailenin işe gidemediğini söyleyen Yıldırım, “Bu sebeple oluşan maddi ve manevi zararların derhal karşılanması gerekiyor. Aile travma yaşamamıştır. Çok acilen psikolojik desteğe ihtiyaç vardır. Evli ailesi, artık rahat etmek ve günlük yaşamına dönmek istiyor” diye konuştu.

SUÇLAMA: MALA ZARAR VERME
Av. Yıldırım, olay yeri tutanağında ‘Mala Zarar Verme’ ifadesinin kullanıldığına dikkat çekerek, insanları adeta ‘Mal’ yerine konulduğunu söyledi. Yıldırım, “Merak ederek sormak istiyorum. Bu mal olarak kabul edilen Evli ailesinin fertleri midir?” diyerek tepkini dile getirdi.

Davulcu, ‘İslam Davası’ndan tutuklandı

Sürgü Beldesi'nde Alevi aileye yönelik saldırı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında evi taşlayan ve ahırı yakan gerici-faşist kalabalıktan 24 kişi sadece gözaltına alınıp bırakılırken, olayların fitilini ateşleyen davulcu dün tutuklandı.  
        
Evşi, bir gün önce basına “Bu benim davam değil, İslam davası" demişti.