Hakkari'de asker ile polis arasında çatışma iddiası

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yirmi gün önce Özel Harekat polisleri ile bölgedeki askerler arasında çatışma çıktığı iddia edildi.
İddiaya göre bir süre önce Yüksekova ile Şemdinli arasında kalan bölgedeki gerillaya yönelik yapılması istenen operasyonu harekat polisleri desteklerken, operasyona askerler karşı çıkınca, aralarında çatışma çıktı. Çatışmada üç astsubay ile beş polisin öldüğü, dört astsubayın da yaralandığı öne sürülüyor.

ANF'den Baki Gül'ün haberine göre Hakkari'nin Yüksekova ile Şemdinli bölgeleri arasındaki gerillaya yönelik Özel Harekat polisleri ve askerlerden özel bir harekat yapılması istenince polisler ile askerler arasında sözlü tartışma yaşandı.

Askerler yapılması istenen operasyona "bölgede Kürt gerillaların olmadığı, olsa dahi çok kayıp verilebileceği" gerekçesiyle karşı çıktı. Ancak Özel Harekat Polisleri ısrar ı üzerine operasyonun yapılmasına karar verildi. İddiaya göre izinde olan askerler de göreve çağrılmıştı. Operasyona başlayan askerler bölgenin çok riskli olduğunu söyleyince geri çekildiler. Ancak Özel Harekat polisleri operasyon konusunda direndiler.

TARTIŞMA SİLAHLI ÇATIŞMAYA DÖNÜŞTÜ
Polisler askerlerin uyarılarını dinlemeyince Özel Harekat polislerinin komutanları ile çoğunluğu astsubaylardan oluşan askerlerin komutanları arasında sözlü tartışmalar önce kavgaya daha sonra da silahlı çatışmaya dönüştü.

Kırsal alanda Özel Harekat polisleri ile askerler arasında çıkan çatışmada 3 astsubay ile 5 polis öldü, 4 astsubay da yaralandı.
Olayın duyulması üzerine merkezden müdahale edildi. Ölü ve yaralı asker ve polislere önce helikopter dahi gönderilmedi. Ancak daha sonra ölü ve yaralılar Yüksekova ve Hakkari‘ye taşındı. Hakkari Askeri Hastanesi ile Hakkari Devlet Hastanesinde özel korumalı olarak yaralılara ilk tedavileri yapıldı. İddiaya göre bu olayın kesinlikle duyulmaması için de ölen astsubayların alilerine 250 bin, yaralılara da 125 bin lira para önerildi ve kimse itiraz etmedi. Yerel kaynaklar çatışma ve operasyonun doğruluğu ile ilgili bölgede askeri hareketliliğin her zaman devam ettiğini belirtirken, bazı günler ise kentte alınan askeri tedbirlerin üst boyutlara çıkarıldığını söylüyor.