Hakkari Yüksekova'da ayı saldırısına uğrayan kişi 6 saatte ambulansa yetiştirildi. Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan kişinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi

Hakkari'de bir kişi ayı saldırısına uğradı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde pancar toplamaya giden kişi, ayının saldırına uğradı. İlçeye 25 kilometre mesafedeki Kadıköy’e bağlı Küçükdere mezrasında gerçekleşen olayda İsmet Yıldırım, yaralandı.

Ayının darbeleriyle çeşitli yerlerinden yaralanan Yıldırım, bir süre ayıdan kurtulabilmek için mücadele etti. Ayının bölgeden uzaklaşmasının ardından Yıldırım’ı fark edenler, sağlık ekiplerine haber verdi.

Arazi şartlarından dolayı ilerleyemeyen ambulans nedeniyle Yıldırım, sedye ile alınarak köydekilerin yardımıyla 6 saatlik çalışma sonrası ambulansa ulaştırıldı.

İsmet Yıldırım’ın yakını olan Firoz Açıkel, "5 saatlik ancak gidilebilecek bir yer. Orada bir ayıyla karşılaşmış. O esnada ayıyla boğuşması üzerine ayağından ve birkaç yerinde yara alıyor. Bizde olayı duyar duymaz gittik tüm köy halkı olarak. Ancak 6 saat içinde kurtarabildik. Şimdi hastaneye getirdik şükür durumu iyi" dedi.

Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yıldırım’ın sağlık durumu iyi.

hakkari-de-bir-kisi-ayi-saldirisina-ugradi-744206-1.

AA-İHA