Hakkari Şemdinli'de meydana gelen orman yangını 3 gün sonra kontrol altına alınabildi.

Hakkari Şemdinli'de orman yangını kontrol altına alındı

Hakkari Şemdinli’ye bağlı Nerkole köyü yakınlarında bulunan ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Hakkâri Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, yangını kotnrol altına alındığını duyurarak, "Şemdinli'de orman yangınları şuan itibarı ile tamamı sönmüş durumda. Sesimize ses katan, dayanışma içinde olan bütün gönül dostlarına, ilk günden itibaren yangına müdahale eden emekçilerimize ve köylülerimize sonsuz teşekkürler. Son olması ümidiyle. #Semdinliyanıyor" dedi.

3 gündür devam eden yangınlara müdahale edilmemesine sosyal medyadan tepki gösterilmiş ve müdahale çağrısında bulunulmuştu. Tepkilerin ardından yangına müdahale edimişti.

Hakkâri Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Şemdinli’deki orman yangını ile ilgili sosyal medyadan, “Şemdinli’de ormanlarımız yanıyor. Son zamanlarda ülkede orman yangınları ile ne felaketler yaşandığına hepimiz şahit olduk. Aynı duyarlılığı burası içinde bekliyoruz. Derhal müdahale edilmeli” çağrısında bulundu.

Sanatçı Ferhat Tunç da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hakkari #Şemdinli'de günlerdir ormanlar yanıyor ve yöre halkının söndürme çabaları, ne yazık ki etkili olamıyor. Yangının söndürülmesi için havadan ve karadan etkin bir müdahalenin şart olduğu belirtilmektedir. #Semdinliyanıyor" dedi.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, " Hakkâri/Şemdinli’de çıkan örtü yangını ile mücadelemiz devam ediyor. Yangına ilk andan itibaren müdahale eden ekiplerimiz, küçük bir alanda devam eden yangını kontrol altına almak üzere. Ülkemizin her karış toprağını, Yeşil Vatan’ımızın her fidanını korumaya devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.