Ataşehir Belediyesi’nde işten atılan işçiler, belediye önünde oturma eylemi yaptı. İşçiler, haklarını sonuna dek arayacaklarını duyurdu

Hakkımızı arayacağız

İstanbul Ataşehir Belediyesi’nen basın biriminde muhabir ve kameraman olarak çalışırken işten atılan işçiler, dün belediye önünde eylem yaparak işten atmaları protesto etti. Eyleme TGS Genel Örgütlenme Sekreteri Arzu Demir, Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, Genel-İş 1 Nolu Şube Başkanı Mahmut Şengül, ÇHD, HDP ve ESP temsilcileri de destek verdi.
“İşçi kıyımına son”, “Güvenceli iş istiyoruz” dövizlerinin açıldığı eylemde “Atılan işçiler geri alınsın”, “Susma haykır taşerona hayır” sloganları atıldı. İşten atılan işçiler, açıklama öncesinde Belediye Başkanı İlgezdi ile görüşmek istedi, ancak talepleri reddedildi.


'ATMAYA DEVAM EDECEĞİM'
İşten atılan işçilerden Tahir Bozkurt, yerel seçimlerde yeniden başkan seçilen İlgezdi'nin mazbatasını aldıktan 1 gün sonra 20 kişiyi işten çıkardığına dikkat çekti. Bozkurt, hiçbir açıklama yapılmadan keyfi şekilde atıldıklarını söyledi.
Seyhan Kalkan Vayiç ise seçim çalışması boyunca gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek “1,5 yıldır harcadığım emeğe saygısızlık yapıldı” diye konuştu. İlgezdi'nin önceki gün yapılan meclis toplantısında işten atılanlar için “İstediklerini yapsınlar atmalara devam edeceğim” dediğini söyleyen Vayiç, CHP'nin ve Ataşehir Belediyesi'nin çalışanlara ne kadar dost olduğunu gösterdiğini ifade etti.

TGS: YANINIZDAYIZ
TGS Genel Örgütlenme Sekreteri Arzu Demir ise atılan gazetecilerin taşeron işçi statüsünde çalıştırıldıkları için sendikaya üye olamadıklarına dikkat çekerek “Tüm çalışanların yanındayız” dedi.
İşten atılan işçiler, basın açıklamasının ardından oturma eylemine başladı. Oturma eylemi, mesai saati bitiminde sona erdi.