Hakları için direnen SeraPool işçilerine polis ablukası!

İşçilerin 20 gündür üretimi durdurduğu ve direnişi sürdürdüğü SeraPool fabrikası polis ablukası altına alındı.

İstanbul Pendik’te bulunan fabrikanın önüne sabah saatlerinden itibaren çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA getirildi.

Sendika.org’un haberine göre polis, kendisiyle görüşen sendika avukatlarına savcılığın emri ve Pendik Kaymakamlığı’nın kararı üzerine fabrikayı boşaltacaklarını söyledi.

Aileleriyle birlikte 58 arkadaşının işten çıkarılmasını protesto eden ve koşullarının iyileştirilmesi için mücadelelerini sürdüren İşçiler ise fabrika bahçesinde “Direne direne kazanacağız” ve “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” sloganlarıyla fabrikanın önünde oturma eylemine geçti.

Polis sevkiyatının ardından fabrikaya gelen DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da “Buraya yapılacak her müdahale suçtur biz de karşı çıkacağız!” dedi.

PATRONDAN TAM TAARUZ
Direnen yaklaşık 200 işçinin çoğunluğunu ise kadınlar oluşturuyor. Polisin saldırıyla tehdit ettiği direniş alanında ise kadınlarla birlikte çok sayıda çocuk bulunuyor.

İşçilerin bağlı olduğu Cam Keramik-İş sendikası destek çağrısında bulunarak “patronu defalarca Hacca gitmekle övünürken Ramazan’da oruçlu hakları için direnen işçilere polis zoruyla müdahale etmek midir inanç” ifadelerini kullandı.

Firma patronu daha önce direnişi bastırmak için işçiler hakkında üretim ve sevkiyat yapılmasını engelledikleri, çalışan işçileri tehdit ettikleri iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmuş hatta fabrikanın tuvaletlerini kapattırmıştı. Ancak tüm bu baskılara rağmen işçiler direnişlerini sürdürmüştü