Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Emanetiniz emin ellerde. Gaziemir için daha yapacak çok işimiz var” diye konuştu. Arda’nın çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Özgür Özel ise, “Belediyecilik sosyal demokratların işi” dedi.

Halil Arda görevdeki 3 yılını anlattı: "Daha yapacak çok işimiz var"

BİRGÜN EGE

Görev süresinin üç yılını geride bırakan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, kentin tarihi meydanı Abdullah Arda Meydanı’nda düzenlediği “Halka Hesap Veriyoruz” sunumunda, yaşama geçirdikleri projeleri yurttaşlara anlattı. Arda’nın tamamladığı ve planladığı projeleri anlattığı sunuma CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Milletvekilleri Milletvekili Ednan Arslan, Kani Beko ve Bekir Başevirgen ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel katıldı.

İlk hedeflerinin tasarruf, kamulaştırma ve kamusal alanları genişletme olduğunu ifade eden Arda, bu kapsamda taşeron sistemini kaldırarak 19 yeni temizlik aracı aldıklarını söyledi. Kamusal alanları genişletmek için kira süresi dolan belediye mülklerini belediye eliyle işlettiklerini ifade eden Başkan Arda, bu kapsamda yaşama geçirdikleri ilk projelerinin Porta Gaziemir olduğunu söyledi. Başkan Arda, “Aynı zamanda bir sosyal proje olan ve 3 milyon 200 bin liraya mal olan Porta Gaziemir’de hem yurttaşlarımızı sağlıklı ve ucuz gıdayla buluşturuyor hem de kadın istihdamına katkı koyuyoruz. Uzun süren bir hukuki mücadele sonunda Sevgi Yolu’ndaki Porta 2’yi de ilçemize kazandırdık. Sarnıç Cumhuriyet Meydanı’nda yaşama geçireceğimiz Porta 3 için de çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

SOSYAL MARKET EN BÜYÜK CEVAP

Hayata geçirdikleri Sosyal Market ile ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olduklarını ifade eden Arda, burada verilen puan yüklü kartla ailelerin her ay düzenli bedelsiz olarak ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Arda, Gaziemir’in “iyilik ve dayanışma merkezi” olan Sosyal Market’ten 732 ailenin yararlandığını sözlerine ekledi. Sosyal Market’in birçok belediyeye örnek olduğunun altını çizen Arda, “Sosyal demokrat belediyeler yönetime geldiklerinde, sosyal demokratlar iktidar olduklarında yardımları kesecekler diyenlere en büyük cevap bu projedir” ifadelerini kullandı. Arda, CV Bank’ta verdikleri hizmetle her ay ortalama 100 kişinin iş sahibi olmasına aracılık ettiklerinin altını çizdi.

Sosyal projeleriyle ve sağlık alanındaki projeleriyle yaşamın her aşamasında yurttaşların yanında yer aldıklarına vurgu yapan Arda, toplumun demografik, ekonomik ve sosyal nedenlerle ortaya çıkan karşılanmamış ihtiyaçlarını tespit etmek ve bu sosyal sorunlara çözüm üretmek amacıyla Sarnıç Toplum Merkezi’ni hizmete açtıklarını söyledi. Arda, “Örneği olmayan Sarnıç Toplum Merkezi projemizle kadın, erkek, engelli, yaşlı, çocuk ayrıştırmadan ortak alanlarda hizmet vereceğiz. Sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve çocuk gelişim ve özel eğitim uzmanlarının görev yapacağı merkezimizde tüm vatandaşlara hizmet sunacağız” dedi.

NÜKLEER ATIK MÜCADELESİ SÜRECEK

Yurttaşların sorunlarının çözümü için her zaman onlara destek olduklarını söyleyen Arda, “Sarnıç’ta yaşayan yurttaşlarımızın tapu sorunu vardı. Hepsinin sorunu benim sorunum. Bu sorunun çözümü için onlarla toplantılar yaptık ve sorunları çözülmeye başladı. 15 yıldır duyarsız olanlar bugün bu arazileri uygun bedellerle vatandaşa satmaya başladılar. Çok yakın zamanda 600 konutun yer alacağı ilk çalışmalar başlıyor. Kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla bu bölge İzmir’in en güzel mahallelerinden olacak. Emrez Mahallemizdeki nükleer atıkların kaldırılması için mücadelemiz devam edecek ve geri adım atmayacağız” diye konuştu.

2019 Yerel Seçimleri’nde Türkiye'de 60 günde 41 ilde 249 aday tanıttığını bunlardan birinin de Başkan Halil Arda olduğunun altının çizen CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Gaziemir Belediyesi’nin hizmetlerine dikkat çekti. Özel, “Bir önceki Gaziemir ziyaretimde, yapılan işleri şöyle hızlı bir şekilde dolaşmıştık. En çok 'sosyal market' olmak üzere, yapılan bütün projelerden heyecan duymuştum. Özellikle dezavantajlı kesimlere sahip çıkılacak, destek olunacak ve kamu görevi yapmanın sorumluluğu ile kamunun, devletin, belediyenin şefkatli elini onların sırtında hissettirecek Sarnıç toplum Merkezi’nin açılışına katıldım. Belediyecilik sosyal demokratların işi. Burada mütevazı olmaya gerek yok” dedi.