Almanya-Kolombiya hazırlık maçında görevlendirilen Türk Hakem Halil Umut Meler kimdir, nereli sorusu birçok yurttaş tarafından merak konusu oldu. Meraklı sporseverler internette Halil Umut Meler kimdir, nereli aramalarını yapıyor. Peki dikkat çekici bir kariyere sahip olan Halil Umut Meler kimdir? İşte detaylar…

Halil Umut Meler kimdir? Almanya Kolombiya maçını yöneten Halil Umut Meler nereli?

Fifa kokartlı Türk hakem Halil Umut Meler’in kim olduğu ve nereli olduğu pek çok sporsever tarafından merak konusu oldu. Yönettiği Almanya Kolombiya hazırlık karşılaşmasıyla gündeme gelen hakem hakkın pek çok yurtta Halil Umut Meler kimdir, Alman Kolombiya maçını yöneten Halil Umut Meler kim, nereli araştırmasını yapıyor. İşte detaylar…

Halil Umut Meler kimdir, nereli?

36 yaşındaki Halil Umut Meler, Türk futbol hakemi olarak tanınan bir isimdir. 23 Temmuz 1989'da Trabzon'da doğan Meler, futbol sahalarında gösterdiği üstün performans ve profesyonel yetenekleriyle dikkat çekmektedir.

Meler, Türkiye Futbol Federasyonu'nun hakemlik kurslarına katılarak eğitimini tamamlamıştır. 2007 yılında amatör maçlarda görev almaya başlamış ve kısa sürede başarılı bir çıkış yapmıştır. 2011 yılında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından profesyonel hakem olarak yetkilendirilmiştir.

Süper Lig maçlarında düdük çalan Meler, uluslararası alanda da kendini kanıtlamış bir hakemdir. UEFA ve FIFA tarafından düzenlenen turnuvalarda görev alarak Türkiye'yi başarıyla temsil etmiştir.