AKP’li Ayvatoğlu’nun görüntülerini eleştiren CHP Sözcüsü Öztrak, “Çalışanlar açlıktan yaşamına son verirken AK Parti büro çalışanının burnu ultra lüks arabalarda, pudra şekerleriyle doluyor” dedi.

Halk aç, onlar keyif derdinde

BirGün/Ankara

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. MYK’nin ana gündem maddeleri, İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik Danıştay’a açılan iptal başvurusu, TBMM gündeminin değerlendirilmesi ve kokain içerken yakalanan AKP’li ile sonrasında yaşanan gelişmeler oldu.

CHP MYK toplantısının ardından gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın özel kalemi olduğu ileri sürülen ve lüks bir araç içerisinde uyuşturucu madde kullandığı görüntüleri sosyal medyada yayımlanan Kürşat Ayvatoğlu’nu gündeme getirdi. Öztrak, “Bu ülkede pandemide kapatılan iş yerlerinde çalışanlar açlıktan yaşamına son verirken AK Parti büro çalışanının burnu ultra lüks arabalarda, pudra şekerleriyle doluyor. 2014’te Kastamonu Belediyesi’ne kaynakçı kadrosundan giren bu şahıs, 7 yılda bu zenginliğe nasıl erişti?” diye sordu.

SİYASETİN KONUSU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sanıkla olan fotoğrafına yönelik, “Konuyu siyasileştirmek isteyenler var” savunmasını da değerlendiren Öztrak, “Elbette suçun şahsiliği esastır ama nüfus ticaretine konu olan mekan, siyasi mekan ise birileri kamu gücünü kullanarak servet ediniyorsa bu konu tam da siyasetin konusudur” dedi.