Katledilişinin birinci yılında İstanbul'un 4 farklı yerinde ve Hatay'da Ahmet Atakan'ı anma etkinlikleri düzenlendi

Halk Ahmet'i unutmadı!

Katledilişinin birinci yılında İstanbul'un 4 farklı yerinde ve Hatay'da Ahmet Atakan'ı anma etkinlikleri düzenlendi.

Kadıköy: Diren Kadıköy/Yoğurtçu Parkı Forumu'nun çağrısıyla Kadıköy Boğa'da toplanan binlerce yurttaş Ahmet Atakan ve Gezi'de yaşamını yitirenler için 'Adalet Yürüyüşü' gerçekleştirdi. Meşaleler, pankartlar ve sloganlarla yürüyüşe geçen halk Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na geldiğinde Gezi'de yaşamını yitirenleri saygı duruşuyla andı. Yoğurtçu Parkı'na gelen kitle yürüyüşü sonlandırdıktan sonra Ahmet Atakan için hazırlanan belgeseli izledi.

İkitelli: Halkevleri'nin İkitelli Cemevi önünde başlattığı yürüyüş 20.00'de başladı. Gezi'de hayatını kaybedenleri anarak başlayan yürüyüş sloganlar ve meşalelerle sürdü. 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam', 'Ahmet'e sözümüz devrim olacak' sloganlarının atıldığı yürüyüşte marşlarda okundu.

Sarıgazi: Saat 20.20'de başlayan yürüyüşe halk destek verdi. Katledileşinin birinci yılında anılan Ahmet Atakan için sloganlarla yüzlerce yurttaş yürüdü. Marşların ve türkülerin söylendiği yürüyüş sona erdi.

Okmeydanı: Okmeydanı'ndaki Ahmet Atakan anması saat 20.00'de başladı. 'Hayallerini satmayanların ülkesini kuracağız' yazılı pankartın taşındığı yürüyüş 'Ahmet'e sözümüz devrim olacak' ve 'Her yer Taksim her yer Direniş' sloganlarıyla son buldu.

***

HATAY

Hatay'da Ahmet Atakan anması saat 19.30'da başladı. Armutlu'da yürüyüşe Ahmet Atakan'ın ailesi ve Gezi Direnişi'nde yaşamını yitirenlerin aileleri de katıldı. Yürüyüş sırasında Abdullah Cömert Sokağı'na gelindiğinde burada Abdocan için de anma yapıldı. 'Güneyin üç fidanına sözümüz devrim olacak' pankartının taşındığı eylem de Ahmet Atakan Sokağı'na gelindiğinde binlerce yurttaş 'İsyan Devrim Özgürlük' sloganını attı. Uğur Mumcu Meydanı'na gelindiğinde Ahmet Atakan ve Gezi'de katledilenler için meşaleler yakıldı. Kitle 'Anne ağlama evlatların burada' sloganlarıyla Ahmet Atakan’ın, Berkin Elvan’ın, Ali İsmail’in, EthemSarısülük’ün, Mehmet Ayvalıtaş’ın ailelerine destek oldu. Ahmet Atakan Sokağı'nda binlerce kişi belgesel gösterimini izledi.