İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Halk Ekmek'te bazı ürünlere yüzde 40 zam yapıldı

Halk Ekmek'te bazı ürünlere yüzde 40 zam


Halk Ekmek’te poşetli ürünlerin bugün itibarıyla yaklaşık yüzde 40’a oranında zamlandığı açıklandı.

İstanbul Halk Ekmek’in, normal ve kepekli ekmek hariç diğer ürünlerine, çeşitli oranlarda zam yapıldı. Açıklanan yeni fiyat listesine göre, 250 gramlık normal ve kepekli ekmeğin fiyatı 75 kuruş olarak kaldı. Halk Ekmek’te 85 kuruştan satılan 350 gram pidenin fiyatı ise miktarı 300 grama düşürülerek, 1 TL oldu. Akdeniz ekmeğinin fiyatı 80 kuruştan 1 TL’ye, altın çörek 50 kuruştan 75 kuruşa, 50 gramlık tam buğday unlu ekmeğin fiyatı ise 25 kuruştan 30 kuruşa çıkarıldı. En çok tüketilen ürünlerden olan 670 gram tost ekmeğinin fiyatı da 3,25 TL’den 4,50 TL’ye çıkarıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bazı özel ürünlerle ilgili zam söz konusu. Uzun süredir zam yok. Biz, hizmet etmek istiyoruz. Özellikle yoğun tüketilen kalemlerde zam yapılmaması konusunda karar vermiştik. Ama diğer bazı özel ürünlere ya da bir takım, özel çalışılan ürünlere de zam yapılabilir diye bir karar verilmişti. O uygulamaya geçilecekti bu günlerde. Listeyi istedim kendilerinden. Ama dediğim gibi normal ekmekle ilgili şimdilik zammımız yok."

İBB Sözcüsü Murat Ongun da sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"#HalkEkmek’in 250 gr ekmek satış fiyatı hala 0,75 liradır. Ekmeğe zam yapıldığına dair iddialar gerçek dışıdır. Fiyatı arttırılan ürünler sadece galeta, çıtır ekmek gibi ambalajlı ürünlerdir.