Bartın'ın Amasra İlçesi'nde termik santral kurulmak istenmesine yaklaşık 750 kişi açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla tepki

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde termik santral kurulmak istenmesine yaklaşık 750 kişi açtıkları pankart ve attıkları sloganlarla tepki gösterdi. HEMA A.Ş.'nin, Amasra'nın Tarlaağzı Köyü'nde termik santral kurmak istemesi üzerine Bartın ve Amasra Çevre Birlikteliği organizasyonu ile yaklaşık 750 kişi Kültür Park'ta toplandı. "Amasra'yı seviyoruz, termik santral istemiyoruz", "Zehir solumak istemiyoruz" pankartları taşıyan vatanadaşlar, "Susma sustukça termik santral gelecek" ve "Termik santral istemiyoruz" sloganları attılar. CHP'li Amasra Belediye Başkanı Emin Timur yaptığı konuşmada, "Amasra ciddi bir tehlike ile karşı karşıya" dedi.
Bartın ve Amasra Çevre Birlikteliği sözcüsü Hüseyin Çoban ise şöyle konuştu: "HEMA geçen sene Haziran ayında Çevre Bakanlığı'na başvurarak 'Amasra turizm bölgesi olmaktan çıkartılsın' dedi. Ancak Çevre Bakanlığı tarafından istekleri uygun bulunmamıştır. HEMA'nın çevre düzeni planındaki değişiklik isteği reddedildiğine göre, kim çıktı da Ankara'ya baskı yapıyor. Batı Karadeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi adı altında bir şirket çıkıyor ortaya. Bu şirkette HEMA'nın şirketi. Daha önceden termik santral kurmak adına Çevre Bakanlığı'na ÇED raporu değiştirmek için yaptığı başvuru red edilen HEMA, tekrar başvuruda bulunamayacağını bildiği için ikinci bir şirket kurarak onun adına Bartın Amasra Tarlaağzı mevkiinde termik santral kurmak üzere başvuruda bulunuyor. Yeni başvuru yapan şirketin ne bu bölgeden kömür çıkartmak, ne de 10 bin işçi çalıştırmak gibi bir sözleşme altında imzası yok."
Bartın ve Amasra Çevre Birlikteliği üyeleri, Çevre Bakanlığı'nı ve HEMA'yı 20 Şubat’a kadar geri adım atmaya davet ederek, geri adım atılmazsa hukuk mücadelesi başlatacaklarını söyledi.