Rıza Sarraf davasına bakan New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, dün yeniden hakim karşısına çıktı.

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla, hakim karşısına çıktı

Rıza Sarraf davasına bakan New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, dün yeniden hakim karşısına çıktı. Hakim Richard Berman, davanın aslının 30 Ekim’den itibaren görülmesine hükmetti.

Davayı yakından izleyen Amerika’nın Sesi’ne (VOA) göre, Mehmet Hakan Atilla’nın hazır bulunduğu duruşmada, savunmasını üstlenen hukuk firmasının davada mağdur olan bazı bankaların da temsilcisi olması nedeniyle savcılığın çıkar çatışması iddiası görüşüldü.

Mehmet Hakan Atilla, çıkar çatışması iddialarının farkında olduğunu belirterek bu konuda tüm haklarından feragat edip dava süresince savunmasını aynı avukatlarla sürdüreceğini söyledi.

Hakim Richard Berman’ın çıkar çatışmasıyla ilgili kararını önümüzdeki haftalarda taraflara yazılı olarak bildirmesi bekleniyor.

Bu arada, Berman, Atilla’nın 30 Ekim’de davanın asıldan görülmeye başlanacağı jürili duruşmaların ertelenme talebini ret etti ve davanın aslının 30 Ekim’den itibaren görülmesine hükmetti.

Mart ayından beri tutuklu olarak yargılanan Atilla’nın yapılan son duruşmada da kefaletle serbest bırakılma talebinde bulunmaması dikkat çekti.

Bir ziyaret için 23 Mart'ta New York'a gelen ve JFK Havalimanı’nda Türkiye’ye dönmek üzereyken 27 Mart'ta gözaltına alınan Mehmet Hakan Atilla hakkındaki dava, geçen Nisan ayında ABD’de tutuklu bulunan İran kökenli Türk işadamı Rıza Sarraf’ın davası ile birleştirildi.

Atilla hakkında hazırlanan iddianamede de genel müdür yardımcısı, Rıza Sarraf ile benzer şekilde İran’a yönelik ambargoları delmek ve Amerikan finans kurumlarını zarara uğratmak gibi iddialarla suçlandığı ve hakkında 50 yıl hapis cezası istendiği belirtildi. (ANKA)