Halkevleri Genel Kurulu'nda yeni yönetim belirlendi

“Diktatörlüğü durdurabiliriz! Bu memleket bizim!” çağrısıyla düzenlenen Halkevleri Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara Farabi Otel’de yapıldı.

Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, “Savaşa karşı duramayan diktatörlüğe karşı da duramaz” dediği konuşmasında dünyanın ve Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu şeyin “sol” olduğunu vurguladı. Ersoy eşitlik, özgürlük, barış, laiklik ve yurtseverliği kurucu siyasal ilkeler olarak tarifleyerek, “Yeni bir siyaset, yeni bir örgüt, yeni bir ülke kuracağız” dedi.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Genel Kurulda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “OHAL’e ve OHAL’in kalıcılaştığı bir tek adam rejimine karşı çıkarken, bu rejimin kurumsallaşmasını durdurabiliriz derken, yeni rejimin sınıfsal karakterini görerek, sermayeye sağladığı olağanüstü sömürü olanaklarına, olağanüstü işsizliğe, olağanüstü güvencesizliğe ve hak gasplarına karşı tepkileri örgütleyerek başarıya ulaşabiliriz. Bu bilinçle ben buradaki her arkadaşımın, işyerinde bir direnişçi olacağına, mahallesinde, bölgesindeki direnen, mücadele eden işçilerle dayanışmayı, işçilerin mücadelelerini beraber büyütmeyi ve ortak bir hedef doğrultusunda birleştirmeyi asli bir görev olarak önüne koyacağına inanıyorum. Eşitliğin, özgürlüğün, yurtseverliğin, barışın ve laikliğin bayrağının taşıyıcısı ve güvencesi örgütlü bir işçi sınıfıdır. Bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenler bugün direnişçiler olarak ya da sendika olarak, yarın parti olarak, elbet bir gün mutlaka ve mutlaka devlet olarak örgütlenecektir. Eşitliğin, özgürlüğün, yurtseverliğin, barışın ve laikliğin Türkiyesi, mutlaka ve mutlaka emeğin Türkiyesi olarak kurulacaktır.”

Genel Kurulda konuşma yapan HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise konuşmasında “Siyasi soykırım operasyonuna rağmen direnmeye devam eden tutuklu Gültan Kışanak, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel ve Selahattin Demirtaş’ın selamlarını getirdim” dedi.

Yönetime aday olarak tek listenin oylamaya sunulduğu Genel Kurul sonucunda Dilşat Aktaş ve Nuri Günay eş genel başkan seçildi