Halkevleri, 89’uncu kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında basın, sanat ve dayanışma alanlarında Youtube’da çevrimiçi ödül töreni düzenledi. Düzenlenen törende Gazetemiz BirGün’ün “Reis Mükemmel Bir İnsan” kapağı Halkevleri tarafından ödüle layık görüldü.

Halkevleri’nden BirGün’ün “Reis Mükemmel Bir İnsan” kapağına ödül

Halkevleri'nin 89. kuruluş yıldönümü pandemi koşulları nedeniyle online bir etkinlikle kutladı.

Halkevleri'nin düzenlediği etkinlikte bu yıl basın, sanat ve dayanışma ödülleri pandemi direnişi sürdürenlere gitti. Birgün’ün abonelik kampanyası vesilesiyle hazırladığı “Reis Mükemmel Bir İnsan” kapağının ödül aldığı gecede çeşitli gazeteci ve basın çalışanı da Halkevlerinin ödüllerine layık görüldü.

halkevleri-nden-birgun-un-reis-mukemmel-bir-insan-kapagina-odul-844320-1.

BirGün gazetesi adına ödülü Yayın Koordinatörümüz Yaşar Aydın aldı.

Ayrıca Evrensel’den Eylem Nazıler, ANKA’dan Tamer Arda Erşin, Anayurt’tan Demet Aran, Mezopotamya Ajansı, Can TV’den Özge Erdoğan, Deutsche Welle’den Burcu Karakaş, Fox TV’den Nazlı Yerebasmaz, Artı TV’den Dilek Dindar, Halk TV’den Gül Gündüz ve Sendika.Org’dan Vecih Cuzdan ve Murat Bay da ödüle layık görüldü.

DAYANIŞMA ÖDÜLLERİ PANDEMİ İLE MÜCADELE EDENLERE VERİLDİ

Dayanışma ödülleri ise pandemi ile mücadelede yaşamını yitiren Prof. Dr Cemil Taşçıoğlu ve tüm hekimler şahsında TTB adına Vedat Bulut, Devrimci Sağlık Sendikası üyesi Reyhan Karadeli, SES Ankara Şube Eş Başkanı Nazan Karacabey, Dr. Çağhan Kızıl, Boğaziçi Dayanışması, Gülistan İçin Adalet Komisyonları, Cargill direnişçileri, İSİG Meclisi adına Murat Çakır, Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Pelin Buzluk ve Solfasol TV’ye verildi.

Emre Canpolat’ın sunduğu gecede İlkay Akkaya, Mustafa Özarslan, Praksis, Feryal Öney, Haluk Tolga İlhan ve Praksis sahne aldı.

“UMUTSUZLUĞA KAPILDIĞINDA BOĞAZİÇİ’NE BAK”

Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, program esnasında yaptığı konuşmada direnenleri selamlayarak mücadeleyi umutla büyütme çağrısı yaptı. Merttürk, “Umutsuzluğa kapıldığında 8 Martlara bak, umutsuzluğa kapıldığında işçi sınıfının mücadelesinin ve dayanışmasının günü 1 Mayıs’a bak, umutsuzluğa kapıldığında Haziran İsyanı’na bak, umutsuzluğa kapıldığında Boğaziçi’ne bak.

Önümüz bahar, yan yana gelebileceğimiz günler yakın. Bu süreci de hep birlikte örgütlü aşabileceğimize inanıyorum. Herkesi Halkevleri’nde mücadeleye davet ediyorum.

Halkevci yoldaşlarım, tarihimizin bizlere yüklediği sorumlulukları biliyoruz. Aydınlık bir gelecek iddiamızı en yakınımızdan başlayarak memleketin dört bir yanında örgütleyeceğimize şüphem yok. Yorulduğunda unutma, omzuna yaslanacağın yoldaşın yanı başında…

89 yaşımız kutlu olsun. Hepimize kolay gelsin, yolumuz açık olsun” dedi.