Cengiz ve Kolin ortaklığıyla kurulan CK Elektrik, Ticaret Bakanlığı ile 14,6 milyon kilowatt elektrik enerjisi karşılığında 13,6 milyon TL’lik anlaşmaya imza attı.

Halkı karanlığa gömdü, bakanlığı aydınlatacak

Mustafa BİLDİRCİN

Isparta’da yurttaşı uzun saatler boyunca karanlığa mahkûm eden ve Akdeniz Elektrik A.Ş.’yi bünyesinde barındıran CK Akdeniz Elektrik’in Ticaret Bakanlığı’nın elektrik enerjisi alımı ihalesini kazandığı ortaya çıktı. Ticaret Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, bakanlığın 1 Ocak ile 31 Aralık tarihindeki aydınlatma işi için 9 Eylül 2021’de bir ihale düzenlendi. ‘Açık ihale’ yöntemiyle gerçekleştirilen ihaleye teklif veren dört şirketten biri de CK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. oldu.

EN UYGUN TEKLİF

İhaleye, 13 milyon 656 bin 628 TL ile en düşük teklifi veren şirket, ihaleyi üstlendi. Şirketin, bu yıl boyunca bakanlığın Ankara Söğütözü’nde bulunan merkez binası ile ek binalarını ve Akyurt’taki sosyal tesisini aydınlatacağı belirtildi. Bakanlığın ihale kapsamında şirketten temin edeceği elektriğin kilowatt karşılığı ise 14 milyon 614 bin olarak kaydedildi.

TAM 127,6 MİLYON TL

CK Akdeniz Elektrik A.Ş., 2017 ve 2021 yıllarını da kapsayan beş yıllık dönemde kamudan 127 milyon 603 bin TL’lik ihale aldı. Şirketin yalnızca Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nden aldığı ihalenin bedeli 97 milyon 661 bin TL oldu. Antalya’nın yanı sıra Adana, Muğla, İzmir ve Manisa kentlerindeki kamu kurumlarından da ihaleler alan şirketin üstlendiği ihalelerden bazıları ve sözleşme bedelleri şöyle:

•Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi: 28 milyon 953 bin TL.

•Muğla İl Sağlık Müdürlüğü: 21 milyon 68 bin TL.

•İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Müdürlüğü: 9 milyon 383 bin TL.

•Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğü: 8 milyon 256 bin TL.