Ankara’daki kentsel dönüşüm projelerine karşı çıkan Dikmen Vadisi Halkı Barınma Hakkı Bürosu üyeleri, barınma haklarına sahip çıkmak için Adliye önündeydi...

Ankara’daki kentsel dönüşüm projelerine karşı çıkan Dikmen Vadisi Halkı Barınma Hakkı Bürosu üyeleri, barınma haklarına sahip çıkmak için Adliye önündeydi.
Kentsel dönüşüm sonucunda evlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olan Dikmen Vadisi halkı Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne karşı bir mücadele başlatmış bu mücadele nedeniyle de haklarında sık sık dava açılmıştı.
İşte bu davalardan biri de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Dikmen Vadisi halkından Tarık Çalışkan hakkında Cumhuriyet Gazetesinde çıkmış olan bir röportaj nedeniyle açmış olduğu 10 bin TL’lik manevi tazminat davası.
Davanın ilk duruşması dün Ankara 9. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü ve dava 26 Ocak 2011’e ertelendi.
‘ELEŞTİRME HAKKIMIZ VAR’
Tarık Çalışkan’a destek olmak amacıyla bir araya gelen kentsel dönüşüm mağdurları “Halkın barınma hakkı yargılanamaz” yazılı bir pankart açtılar.
Eylemciler adına basın açıklamasını yapan Gülhan Yıldız, davanın gerekçesinin Çalışkan’ın söz konusu röportajda Gökçek’i tehdit ettiği gerekçesi olduğunu hatırlattı.
“İddialar gerçeği yansımıyor” diyen Yıldız, “Bilindiği üzere yıllardır yaşadığımız bölgede rant amaçlı bir kentsel dönüşüm projesi uygulanmak istenmekte, biz yöre sakinlerine son derece adaletsiz ve hakkaniyetsiz koşullar dayatılmaktadır” diye konuştu.
Kentsel dönüşüm projesini eleştirmenin hukuka aykırı olmadığını ifade eden Yıldız, bütün kentsel dönüşüm mağdurlarının Tarık Çalışkan’la aynı düşünceleri paylaştığını ve bu dava sürecinde onun yanında olduklarını belirtti. BirGün Ankara