Halkın çığlığı duyulmuyor
Avukat Ömer Meşe’nin nöbet tuttuğu resmi belgeler 22 gün sonra korumaya alındı. (Fotoğraf: DHA)

POLİTİKA SERVİSİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kampanyasını deprem temalı yürüteceklerini söylese de Cumhur İttifakı halkın çığlığını hâlâ duymuyor. Halk deprem bölgelerinde hâlâ hijyen malzemesi, çadır ve su ihtiyacı olduğundan bahsederken Cumhur İttifakı’nın gündemi çok farklı.

Halkın beklentileriyle Cumhur İttifakı’nın yaptıkları arasındaki fark şöyle:

•Halk deprem bölgelerinde hâlâ çadır ve bekliyor. İktidar ise alelacele enkazların kaldırılıp yerlerine yeni konutların inşasını yapma peşinde. Bunun için ‘gizli ihaleler’ bile yapılıyor.

•Özellikle kadınlar hijyen malzemesi eksikliği yaşıyor. İktidar ise ittifak görüşmelerinde kadına şiddeti konu alan 6284 Sayılı Yasa’nın kaldırılmasını tartışıyor.

•Deprem bölgesinde gençler yüz yüze eğitim yapılmasını istiyor. İktidar ise yurtların sadece 5’te 1’inde depremzedeler bulunmasına rağmen üniversitelerde uzaktan eğitimi sürdürüyor.

•Halk ekonomik krize depremler de etkilenince ciddi bir darboğaza girdi. Kamu bankaları ise deprem bölgelerinde talepte artış olunca 50 bin lira üstü kredi talebinde faizi yüzde 1,59’a çıkardı.

•Halk bu süreçte sorumluların görevden alınıp yetkililerin hesap vermesini istiyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise bu sesleri duymayıp iki defa halktan helallik istedi.

•Depremzedeler güvenliklerinin sağlanmasını ve haklarının korunmasını talep ediyor. İktidar ise deprem bölgesinde ‘Türkiye Barolar Birliği’ yeleğiyle dolaşılmasına yasak getiriyor.