Binlerce depremzedeye yardım ulaştıran Ahbap’ın kurucusu Haluk Levent’e yönelik iddialarda bulunan eski manken Deniz Akkaya hakkında 5 ayrı suçtan soruşturma açıldı. Soruşturma davaya dönüşürse Deniz Akkaya, tehdit, iftira, hakaret gibi suçlardan 13 yıla kadar hapisle yargılanacak.

Haluk Levent'i hedef almıştı: Deniz Akkaya’ya 5 suçtan soruşturma

HABER MERKEZİ

Sanatçı Haluk Levent’in kurduğu Ahbap Platformu, zor durumdaki insanlara, can dostlara uzattığı yardım eliyle büyük bir yardım ağına dönüşmüştü. 2013 yılında Ahbap Derneği kuruldu. Ülkenin yaşadığı afetler sonrasında dayanışma örgütlenmesi büyüdü. Ahbap’a halkın duyduğu güven 6 Şubat depremlerinden sonra yeniden gözler önüne serildi. Yüzbinlerce insan bağışlarını Ahbap’a yaptı ve bu iktidar çevrelerinde rahatsızlık yarattı. Derneğe yapılan bağışlara el konulması çağrısı bile yapıldı. Troller Haluk Levent ve Ahbap’ı organize şekilde hedef gösterdi. Eski fotoğraflar yalan bilgilerle paylaşıldı. Haluk Levent’in beraat ettiği suçlamalar gündeme getirildi. Ahbap ve Haluk Levent siyaset kürsülerinden de tehdit edilirken eski manken Deniz Akkaya’nın iddiaları iktidara yakın medyada geniş yer buldu.

‘Dolandırıcılık’ iddialarına yanıt veren Haluk Levent, sosyal medya hesabında “Şeytanın yeryüzündeki temsilcileri magazinden vurmaya da başladılar. Allah için vurun da şimdi yapmayın. Köylerde donanlar, evsizler, yakınlarının cesedini bulamayanlar canhıraş. Whatsaap hatlarımız çığlık çığlığa. Şimdi ben ara verdim ve cevap yazıyorum. Zamana yazık değil mi?” yazmıştı. Deniz Akkaya’nın dile getirdiği iddialara da tek tek yanıt vermişti.

Haluk Levent, Deniz Akkaya hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Deniz Akkaya hakkında Kamu Kurum ve Kuruluşlarını tahkir ve aşağılama, yanıltıcı bilgiyi alenen yayma, tehdit, hakaret ve iftira suçlarından soruşturma açtı. Savcılık, bu soruşturma kapsamında Deniz Akkaya’nın ifadesinin alınması için kolluk kuvvetlerine müzekkere yazdı. Savcılık dava açarsa Deniz Akkaya, 5 ayrı suçtan toplam 13 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.