Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur, deprem bölgelerine yardım toplayan Ahbap Derneği ve Babala TV ekibini hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi. Levent, “Daha dün MHP milletvekilleri çadır kentimizi ziyarete gelmişti. Sayın Devlet Bahçeli'nin danışmanlarının kendisini yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum” derken Oğuzhan Uğur da, "Sayın Bahçeli'ye yanlış bilgi verildiği kanısındayız" ifadelerini kullandı.

Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur'dan kendilerini hedef alan Bahçeli'ye yanıt: "Kendisine yanlış bilgi veriliyor"

HABER MERKEZİ

Sanatçı Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremlerde yardım toplayan ve bağış kampanyaları düzenleyen Ahbap Derneği ile Babala TV'yi hedef alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yanıt verdi.

Bahçeli’nin, grup toplantısında yaptığı, “Devleti bir kenara itip ahbap çavuş ilişkisi içinde yardım toplanması bizim nazarımızda yanlıştır. Devletin yetişemediği ne vardır ki 'Ahbapcılar' ve 'Babalacılar' kanat çırpmaktadır. Bu sahtekarların artık TV'lerde yer almaması lazımdır” açıklamasıyla ilgili sosyal medya hesaplarından yanıt veren Oğuzhan Uğur ve Haluk Levent, Bahçeli'ye yanlış bilgi aktarıldığı değerlendirmesi yaptı.

AHBAR Derneği'nin kurucusu ve başkanı Haluk Levent, MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı’nın “Bu saçma ve gereksiz tartışmayı lütfen bırakalım. AFAD da bizim, Ahbap da” şeklindeki sözlerinin yer aldığı paylaşımı alıntılayarak, “Daha dün MHP milletvekilleri çadır kentimizi ziyarete gelmişti. Sayın Devlet Bahçeli'nin danışmanlarının kendisini yanlış yönlendirdiğini düşünüyorum. Ben her gün devletin kurumları ile çalışıyor ve bunu yazıyorum. Zaten kurumlar arası işbirliği olmadan başarı olmaz” dedi.

Babala TV kurucusu Oğuzhan Uğur ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Devletimizin yetkili kurumları ile koordineli çalışıyoruz. Ayrıca birçok MHP'li ve ülkücü arkadaşımız da bize büyük destek vermişlerdir. Sayın Bahçeli'ye yanlış bilgi verildiği kanısındayız. Büyük milletimiz bu büyük sıkıntısı karşısında parti, görüş ayrımı yapmadan kenetlendik" diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle yardım organizasyonu düzenleyen AHBAB Derneği kurucusu sanatçı Haluk Levent, yandaş isimler tarafından hedef alındı.

AKP Kırşehir İl Yönetim Kurulu Üyesi Berk Can Doğan, yaptığı paylaşımda, deprem bölgelerine yardım ulaştırmak için çalışan Haluk Levent’i hedef alarak “On binlerce gönüllünün emeğini, alın terini bu ikisine yedirmemek lazım" diye yazmıştı. Doğan daha sonra yaptığı paylaşımda ise, "Bugün gelen tepkiler üzerine Ahbap’ın geçmiş faaliyetlerine baktım inceledim. Gerçekten hep Afad ile birlikte çalışmışlar. Dünkü sinirli halimle biraz kötü ifadeler kullansam da içimde öyle bir niyet yoktu. Haluk abiyi de aradım projelerini dinledim. Kendisiyle helaleştik, en kısa zamanda görüşeceğiz" demişti.

MHP'li Birol Gür ise yaptığı paylaşımda, "Lütfen yardımlarınızı AFAD üzerinden yapınız. AHBAP çavuş ilişkileriyle UĞUR’suz ellere yapılan yardımların ne kadarı depremzedelere ulaşıyor endişelerimiz var” ifadelerini kullanmıştı.

Ahbap Derneği’ne 8 Şubat’ta öğlen saatlerinden akşama kadar çok yoğun siber saldırı düzenlenmişti. Saldırıların yurt içinden ve mobil ağa sahip bir trafik ile yapıldığı belirtilmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahbap Derneği’ni hedef alanlara ilişkin “Ahbap'a iftira atacağınıza yardım dağıtım koordinasyonunu sağlayın. Başlattığınız karalama kampanyası en çok depremzedelere zarar veriyor. Bu hayasızlığa son verin. Halkın kendi inşa ettiği kurumlara çökmeyi aklınıza bile getirmeyin. Millete koşana çelme takmayın” sözlerine yer vermişti.

Hedef gösterilen Ahbap Derneği'nin kurucusu sanatçı Haluk Levent, bütün satın almaların denetlenmesi için biri uluslararası iki bağımsız denetçi firmayla sözleşme imzaladıklarını duyurmuştu.