Ankara Üniversitesi’nin rektörlük seçimine ‘hamam’ gölgesi düştü. Mevcut rektör İbiş’in, otel,devremülk ve hamam yapımı için 1 milyon 663 bin lira ödeyerek taşınmaz aldığı ortaya çıktı

‘Hamam’ gölgesinde rektörlük seçimi

BirGün ANKARA

Ankara Üniversitesi’nin yarın yapılacak rektörlük seçimi öncesi yeniden adaylığını koyan ve seçildiği günden bu yana icraatları ile ilgili tartışma konusu olan Rektör Prof.Dr. Erkan İbiş’in üniversiteye otel, devremülk ve hamam yapmak üzere arsa aldığı ortaya çıktı.

Seçildiği yıl Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı eğitim öğretim yılı açılış törenini öğrencilere kapatması ile dikkatleri üzerine çeken, akademisyenler hakkında başörtüsüne izin vermedikleri, barış bildirisine imza attıkları, Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle soruşturmalar açan, polisin üniversiteye girmesine izin verirken akademisyenlerle öğrencileri “polisi engellediniz” diyerek cezalandırmaya kalkışan, eşinin malvarlığı ve ticari ilişkileri ile ilgili iddialar dillendirilen Prof.Dr. İbiş rektörlüğe yeniden aday oldu. Bunlar tartışılırken İbiş’in Ankara Üniversitesi’ne otel, devremülk ve hamam yapmak için Çamlıdere ilçesinden 1 milyon 663 bin TL bedelle 54 bin metrekare taşınmaz aldığı da ortaya çıktı. Akıbeti belli olmayan bu taşınmaz alımı ile İbiş’in iflas eden şirketine ilişkin iddialar ileri sürülürken üniversitenin de zarara uğratıldığı kaydedildi.

‘Üniversite yararına’
Üniversitenin görev alanı içinde olmayan bu inşaat girişimi ile ilgili olarak ticari ilişkilerine dikkat çekilen İbiş, bu arada bir açıklama yaptı. Kendi şirketini kurtarmak için bu alımın yapıldığı iddiasını içeren şikayet dosyasının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na da gönderildiğini bildiren İbiş, kovuşturmaya yer olmadığı kararı alındığını belirtti.


İbiş, en iyi niyetli yatırımların, en samimi kazanımların altından yolsuzluk, usulsüzlük, yasadışılık çıkarma çabalarının rektörlük seçimi ile ilgili olduğunu ileri sürdü.
Ankara Üniversitesi Vakfı Başkanvekili Prof.Dr. Maksut Coşkun da bir açıklama yaparak Rektör İbiş’e destek verdi. Arazinin vakfın gelirlerinden karşılanarak alındığını bildiren Coşkun, üniversite kaynaklarının kullanılmadığını belirtti. Coşkun da termal tesis yapımı için arsa alımına ilişkin iddiaların rektörlük seçimleri ile ilgili olduğunu kaydetti.