NKP’nin çağrısıyla Mersin’de bir araya gelen binlerce kişi ‘Nükleere hayır’ dedi. Mitingte nükleere karşı tüm bölgelerden katılım yüksekti

‘Hamsi limonsuz kalmayacak!’

Mersin Akkuyu'da yapılması planlanana nükleer santrala karşı dün binlerce kişi sokaktaydı. Eksik ve yanlışlarla dolu Çevresel Etki Değerlendirme Raporu'nun Çevre Bakanlığı tarafından onaylanmasından sonra hız kazanan nükleer sürecinde Türkiye Hükümeti tüm itirazlara kwulaklarını tıkamış durumda.Tevfik Sırrı Gür Stadı’na yapılan yürüyüşle başlayan mitinge Mersin milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü(HDP) ve Aytuğ Atıcı(CHP), TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, KESK’e bağlı sendikaların şubeleri, ilçe belediye başkanları, Mersin Barosu da katıldı.

Miting için çocuklara da oyuncaklarıyla gelme çağrısı yapılmıştı. Nükleer patlamalardan kaçarken oyuncağını alamayan çocukları “Anne oyuncağım kaldı” sözüne atıf yapılarak, çocukların getirdiği oyuncaklar, oyuncak anıtına atıldı.

Özgecan Aslan’ın katledilmesini protesto için otogarda basın açıklaması yaparak mitinge gelmek isteyen grubun yürüyüşüne izin verilmemesi de mitingde protesto edildi. Mitinge katılanlar, mitinge bu grubun gelmesi için yolun açılmasını istedi.

Çernobil'i yaşayan Karadenizlilerin sloganı ise 'Hamsi limonsuz kalmayacak' oldu. 1950'li yıllardan beri nükleer santralı tartışan Türkiye'ye santral yapılması halinde radyoaktif atıkların nasıl yok edileceği, halkın katılımı süreci hala yanıtsız.