Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği'ne atanan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Hamza Yerlikaya'nın İstanbul Göztepe ile İzmir Göztepe'yi birbirine karıştırdığı 'müjde tweeti' sosyal medyada gündem oldu. Yerlikaya, İstanbul'da açılacak hastane için İzmirlilere müjde verdi.

Hamza Yerlikaya, İstanbul'da açılan hastaneyi İzmirlilere müjde etti

İstanbul Göztepe’de yapımı tamamlanan Göztepe Şehir Hastanesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile hizmete açıldı.

Şehir hastanesinin açılışı öncesinde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Spor Bakan Yardımcısı, eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından attığı mesaj dikkat çekti.

Hamza Yerlikaya'nın İstanbul'da açılan hastane için yaptığı paylaşımda “İzmirli hemşehrilerimize dev hizmet. Göztepe Şehir Hastanesi” ifadeleri yer aldı.

Yerlikaya uyarılar üzerine paylaşımını sildi.

hamza-yerlikaya-istanbul-da-acilan-hastaneyi-izmirlilere-mujde-etti-777340-1.

Vakıfbank yönetimine giren Hamza Yerlikaya, 4 ayrı yerden maaş alıyor. Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ile Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı görevlerini de yürütüyor. Kamu bankalarının yönetim kurulu üyeliklerine atananlardan kamu görevi olanlara 12 bin 530 lira, kamu görevi olmayanlara 22 bin 500 lira maaş ödeniyor. Yerlikaya iki ayrı kamu görevinde bulunduğu için Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği'nden 12 bin 530 TL maaş alıyor. Yerlikaya'nın başdanışmanlık görevi nedeniyle ne kadar maaş aldığı kamuoyuna açıklanmadığı için bilinmiyor. Bakan yardımcılığı makamından dolayı ise Yerlikaya yaklaşık 24 bin lira maaş alıyor.